AcasăPoliticaO nouă comparație controversată în Guvern. Ministrul își cere scuze

O nouă comparație controversată în Guvern. Ministrul își cere scuze

ministruO nouă comparație controversată în Guvern. Ministrul își cere scuze / foto: Sputnik

O nouă declarație controversată făcută de un membru al Guvernului. Ministrul Agriculturii, Adrian Oroș, a comparat închiderea piețelor din România, ca măsură antiCovid, cu incidentele din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei.

După ce a făcut o paralelă cu modul în care jandarmii au intervenit violent în Piaţa Victoriei, acum doi ani, oficialul de la Agricultură şi-a cerut scuze celor care până acum vindeau alimente în pieţele închise, precizând că acestea sunt măsuri necesare şi trecătoare.

Adrian Oroș a amintit că, în luna aprilie, a cerut explicit ca pieţele să rămână deschise, întrucât situaţia epidemiologică permitea acest lucru, în timp ce unii primari PSD au închis pieţele doar pentru a sabota măsurile Guvernului.

„Majoritatea populaţiei a înţeles că aceste măsuri nepopulare sunt necesare. Dacă nu erau necesare, iar noi nu ne gândeam în primul rând la sănătatea populaţiei, făceam nişte populisme tip PSD şi nu luam acest măsuri. Măsurile sunt trecătoare şi îşi vor arăta efectul pozitiv”, a spus ministrul Agriculturii într-o conferință de presă.

80% din piețe sunt în spații deschise și semi-deschise

Potrivit acestuia, doar 20% dintre pieţe sunt în spaţiu închis, iar majoritatea primarilor au găsit soluţii pentru ca acestea să continue să funcţioneze. În acelaşi timp, 80% sunt în spaţii deschise şi semi-deschise şi pot continua activitatea.

„Îmi cer scuze pentru neplăcerile create pentru această perioadă scurtă celor care până acum făceau comerţ în spaţii închise. Dar nu-mi aduc aminte să fi văzut vreun lider PSD să-şi ceară scuze pentru modul în care au încercat să închidă Piaţa Victoriei în 10 august 2018, cu jandarmi, gaze şi bocanci în cap”, a mai spus Oros.

Vă amintim că începând de luni, 9 noiembrie, a fost suspendată activitatea pieţelor agroalimentare în spaţii închise, târgurilor, bâlciurilor, pieţelor mixte şi volante şi a talciocurilor.

author avatar
Andreea Vlad