AcasăPolitica„O minciună cât o țară”

„O minciună cât o țară”

Este titlul unui reportaj uluitor lansat de cei de la Recorder. Au verificat ce se întâmplă în campania „O pădure cât România”. Au intrat pe site-ul Ministerului Mediului, au descoperit zonele marcate ca fiind împădurite deja și au plecat să verifice pe teren. Au dat peste oameni care mințeau prostește și, în loc de pomi plantați, de ordinul miilor și zecilor de mii, cum figurau pe site, au întâlnit doar tufe și ciulini.

Campania lansată de Iohannis, „O pădure cât o țară”, cu 2 milioane de hectare împădurite, s-a dovedit o minciună. După plecarea televiziunilor ce-l însoțeau, nu s-a mai plantat niciun pom. O propagandă falsă, menită a-l ridica în slăvi pe președintele care, altminteri, declara că acordă acesteia înaltul lui patronaj. E singura de acest fel? Tot sub oblăduirea lui se desfășoară și programul România Educată, căruia, înțelegem că i-ar fi acordat aceeași tutelă, fiind programul lui de suflet. Nu pot să îmi dau seama ce înțelege el prin asta, dar o simplă verificare pe teren ar scoate la suprafață minciuni ca în „O pădure cât o țară”. Vorbește despre digitalizare, despre rețele de conectare la internet, despre educație modernă și performantă. Când ajungi la școală, găsești altceva. O mizerie cruntă, tablete și calculatoare lipsă, profesori care nu s-au acomodat cu cursurile online. Cu ei vrea Klaus Iohannis să facă „România Educată”?

Un an de zile a ținut-o în funcția de ministru pe Monica Anisie, la adresa căreia a avut cuvinte de laudă. Ministresa, ea însăși un atentat la existența limbii române, materie pe care o preda. Ce performanță să faci cu ea? Totul a fost minciună, la fel cum este și acum. Interesele politice bat libertatea învățământului. Școala se deschide sau nu după cum bate vântul, după cum cer unii nevoia de mască de protecție sau de testare. Este un joc prostesc de-a educația, în care contează ce zice guvernul, și nu nevoia de a învăța. „România Educată”? Nu, „O minciună mare cât o țară”.

author avatar
Valentin Boeru