AcasăPoliticaO delegație a Congresului SUA ajunge în România. Cine sunt oficialii americani...

O delegație a Congresului SUA ajunge în România. Cine sunt oficialii americani care vin la București

sursa foto: Facebook/Congressman Vern Buchanan

O importantă delegație a Congresului Statelor Unite ale Americii va sosi, luni, în România, fiind prima dată când oficiali americani vin în țara noastră după instalarea administrației Trump.  

Delegația americană este formată din membri ai ambelor partide majore din SUA – republicani și democrați. Iar, din câte s-a aflat, delegația așteptată să ajungă în România va fi condusă de Vern Buchanan, un reprezentant republican cu vechime în Congres, care activează din 2007 și ocupă funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru Căi și Mijloace din Camera Reprezentanților.

Vizita delegației SUA a fost anunțată de consilierul prezidențial Cristian Diaconescu, vineri, la Antena 3. Opt membri ai Congresului SUA urmează să ajungă la București.

Conform sursei citate, membrii Congresului care vin în România sunt:

Republicanul Vern Buchanan, oficialul care va și conduce delegația
Democrata Dina Titus
Democratul Lloyd Doggett
Democratul Ted Lieu
Republicanul Neal Dunn
Democrata Ilhan Omar
Republicana Anna Paulina Luna
Republicanul Andy Ogles

Ar mai fi de menționat că majoritatea oficialilor americani care vin în România sunt reprezentanți cu vechime în Congresul SUA.

Republicanul Vern Buchanan reprezintă din 2007 un district de congres al statului Florida. Buchanan este și vicepreședinte al Comisiei pentru Căi și Mijloace din Camera Reprezentanților.

Comisia pentru Căi și Mijloace este cea care deține jurisdicția asupra taxării de orice fel și asupra modalităților de a obține venituri pentru guvernul american – amintește sursa citată.
Comisia este considerată cel mai prestigios astfel de organism din Camera Reprezentanților și este și cea mai veche comisie înființată de forul legislativ american.

Buchanan este cel mai vechi republican din comisie și, în prezent, este președintele subcomisiei pentru sănătate și președintele Parteneriatului pentru Democrație, o comisie bipartizană formată din 20 de membri, care lucrează cu peste 20 de țări partenere din lume pentru a sprijini dezvoltarea parlamentelor eficiente și independente.

Diaconescu a anunțat venirea delegației americane

Informația cu privire la venirea delegației Congresului SUA a fost dezvăluită de către consilierul prezidențial Cristian Diaconescu, vineri, la Antena 3. Acesta a adăugat că, în prezent, există un dialog între România și SUA, explicând că „pe fond nu s-a schimbat nimic”, însă a atras atenția că „nu are garanții pentru ziua de mâine” și că „nu trebuie să ne culcăm pe o ureche”.

„Confirm că la începutul săptămânii viitoare o delegație semnificativă a Congresului american ar urma să vină în România, cu contacte la toate nivelele semnificative decizionale din România. Este foarte bine.

Va urma și o altă dezvoltare din acest punct de vedere până la sfârșitul acestei luni. E important, pentru că elementele strategice care ne interesează și pe noi și pe americani vor fi discutate.

E vorba și de strategia la Marea Neagră, pe care Congresul american a dezvoltat-o anul trecut cu o susținere bipartizană și această prezență la București va fi egală, atât republicani, cât și democrați. Am reușit să depășim și absența acestor contacte.

Ele au existat, dar cele cu valoare de semnal. Vom discuta și despre alegerile anulate. Suntem pregătiți. Vom da și răspunsuri în legătură cu ce s-a întâmplat, dar și garanții în legătură cu ce se va întâmpla. E un pas înainte”, a declarat Cristian Diaconescu.

Consilierul prezidențial Diaconescu a afirmat că există, în prezent, un dialog între România și SUA. „Există un dialog între România și SUA. Sigur, din punctul de vedere al exprimării publice, e normal, decent și elegant ca atunci când se produc anumite concretizări ale acestui dialog să fie anunțate. Trebuie să spunem clar acest lucru.

Poate unele coridoare de comunicare sunt inițiate și nu funcționează și funcționează altele, dar pe fond nu s-a schimbat nimic, dacă lăsăm la o parte un anumit tip de retorică” – a precizat acesta.

Consilierul prezidențial a punctat însă că „nu are garanții pentru ziua de mâine”. „Nu am garanții pentru ziua de mâine, să fie clar. Dar așa cum stau lucrurile în dezvoltarea lor, aspectele care țin de descurajare-apărare privind proximitatea estică au rămas aceleași.

Evident, poți avea o alertă timpurie, dar din perspectiva unei prejudicieri a elementelor de securitate ale României nu avem niciun fel de semnale acum, dar asta nu înseamnă că te culci pe o ureche”, a mai precizat consilierul prezidențial.

Analiza „Național”: Trump începe să pună presiune

„România se află într-un moment unic în istoria sa postbelică: devine simultan pion și arbitru între două viziuni occidentale antitetice – gaullismul militarist al Franței se opune realpolitik-ului pragmatic al SUA.

Pe de o parte, Parisul începe să-și facă de cap în țara noastră și, prin „Focșani Gate”, ne transformă într-un laborator de experiment militar.

Pe de altă parte, sesizând că Administrația Biden a predat România rețelei soroșiste, republicanii lui Donald Trump trimit o delegație la București cu misiunea declarată de a verifica „sănătatea democratică”. Totul, într-un context extrem de complicat – ni se dau semnale că noua conducere de la Casa Albă ar putea să nu recunoască alegerile prezidențiale din mai!

(…)

România trebuie să meargă pe sârmă între interesele SUA și Franța, altfel riscă să fie prinsă în lupta pentru hegemonie europeană, fără niciun beneficiu clar.

Trump începe să pună presiune

Poziția Statelor Unite a fost exprimată de J.D. Vance – America nu mai apără „pe gratis” Europa: ori face profit, ori își închide/reduce bazele militare de aici!

Vizita congresmenilor americani la București, anunțată de Cristian Diaconescu, nu este o simplă verificare a integrității electorale. E un test de aliniere a țării noastre – republicanii vor asigurarea că România nu devine un „cavou” pentru democrație, vezi influența și controlul rețelei soroșiste asupra justiției din țara noastră, de la arestările la comandă la anularea alegerilor de către CCR.

Amenințarea care planează asupra Bucureștiului este un mesaj puternic adresat UE: SUA nu vor tolera un „Bruxelles 2.0” în Est! Dacă Washingtonul va refuza să recunoască rezultatele alegerilor prezidențiale, investițiile americane (Lockheed Martin, Exxon, bănci etc) și bazele militare de la Deveselu și Kogălniceanu vor dispărea din peisaj!”

Citiți mai multe AICI: România, sfâșiată între Macron și Trump. Ce alege Bucureștiul, gaullismul francez sau realpolitikul american?

Citiți și: America a dat, Trump a luat! România, mai dormi?

Nurofen pentru „Sistem”: Trump jr. aterizează la București!

11 candidați pentru Cotroceni, 0 soluții pentru România

author avatar
Andrei Coman
462 afisari

2 COMENTARII

  1. America, prin natura ei, nu poate fi un observator de pe margine a politicii mondiale, deci orice povesti cu retragerea din Europa, cu intarirea in Pacific sunt petarde aruncate sa muste fraierii si sa cumpere arme, arme cu ”sacul”. UE poate deveni o forta, dar nu e nevoie numai de bani ci si de INTELEGERE, insa in casa unde se vorbesc mai multe limbi si nu ma refer la limbile materne, nu se pot face lucruri marete. parerea mea este ca azi, vantul bate spre yankei, dar pentru noi, a sta cu curu in doua luntre e o obisnuinta, iar in final esti bun de plata.

  2. Delegatia a plecat la plimbare inainte de Paste. Nu suntem singurii vizitati. Si apoi, democratii din delegatie vin la locul crimei? Nu ei au fost cei care, prin Blinken au cerut anularea alegerilor?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger