AcasăPoliticaNumirea lui Ciucă iscă întrebări. ”Ne îndreptăm cumva spre o dictatură militară?”...

Numirea lui Ciucă iscă întrebări. ”Ne îndreptăm cumva spre o dictatură militară?” – VIDEO

Numirea lui Ciucă iscă întrebări. ”Ne îndreptăm cumva spre o dictatură militară?” - VIDEO (foto: Facebook/PNL)

Numirea în fruntea Guvernului, ca premier interimar, a lui Nicolae Ciucă, general trecut în rezervă toamna trecută, în contextul propunerii sale ca ministru al Apărării, a generat întrebări la vârful PSD.

Reacționând pe marginea numirii acestuia ca premier interimar, pe fondul demisiei lui Ludovic Orban de la Palatul Victoria, anunțate seara trecută, prim-vicepreşedintele Partidului Social Democrat s-a întrebat, într-o conferință de presă, despre semnalul dat la nivel european prin această numire.

Pleacă domnul Orban, care a fost în fruntea unui Guvern, care a condus dezastruos România prin pandemie şi în timpul căruia s-a înecat, practic, s-a prăbuşit economia, şi vine domnul Ciucă.

Nu vă supărați, din punct de vedere organizatoric, am colaborat şi eu cu domnia sa, chiar prima paradă sub Arcul de Triumf care a fost organizată în primul meu an de mandat, după ce am finalizat consolidarea Arcului de Triumf, deci îl cunosc personal, nu am a-i face reproşuri personale, nu este şi căderea mea să fac acest lucru, dar ce semnal dăm noi în întreaga Europă? Că aducem militari la conducerea Guvernului ţării. Ne îndreptăm cumva spre o dictatură militară?”, a declarat Firea, marţi, la sediul PSD.

Firea: Cred că este o notă proastă pentru democraţiile europene

Social-democrata a menționat că apreciază ceea ce au făcut militarii români, cei ”care s-au sacrificat pe câmpurile de luptă”, dar că ”una este una şi a veni cu un militar la conducerea Guvernului cred că este o notă proastă pentru democraţiile europene, când au citit aseară această depeşă din partea ţării noastre”.

Prima declarație a premierului interimar

Nicolae Ciucă a făcut, marți la prânz, o primă declarație din noua sa postură, anunțând care sunt prioritățile Executivului pentru următoarea perioadă. Declarația de presă de la Palatul Victoria a durat mai puțin de două minute.

Am preluat conducerea interimară a Guvernului României până la formarea noului Executiv. În perioada următoare, vom continua să focalizăm atenţia Guvernului pe priorităţile legate de gestionarea pandemiei COVID-19, punerea în aplicare a strategiei de vaccinare. Vom continua măsurile economice în vederea sprijinirii celor afectaţi de această criză şi, de asemenea, ne vom focaliza atenţia pe ceea ce înseamnă finalizarea anului financiar 2020 şi pregătirea anului financiar 2021”, a punctat premierul interimar, înainte de a-i mulțumi lui Ludovic Orban ”pentru echilibrul pe care a reuşit să îl realizeze în măsurile luate pentru combaterea pandemiei de COVId-19 şi măsurile economice care au stat în faţa Guvernului României”.