AcasăPoliticaNumele vehiculate pentru viitorul Guvern. Propunerea de ultim moment făcută de UDMR

Numele vehiculate pentru viitorul Guvern. Propunerea de ultim moment făcută de UDMR

Numele vehiculate pentru viitorul Guvern. Propunerea de ultim moment făcută de UDMR (foto: realitatea.net)

În așteptarea unui anunț oficial cu privire la lista miniștrilor propuși pentru a face parte din Guvernul pentru care la nivelul Coaliției s-a convenit să fie nominalizat premier Florin Cîțu, se vehiculează diverse nume, dat fiind faptul că mai pot apărea schimbări, pe măsură ce discuțiile la nivelul PNL, USR PLUS și UDMR continuă.

În acest sens, s-a aflat că UDMR ar fi înaintat, luni, propunerea ca Csongor Oltean, fost câștigător al campionatului Ungariei la aruncarea suliței, să ajungă să conducă unul dintre cele trei ministere care s-a stabilit, la negocieri, că vor fi gestionate de această formațiune politică: Ministerul Tineretului și Sportului, conform antena3.ro.

De altfel, până să se ajungă să fie semnat acordul pentru coaliție, pas programat să aibă loc în această seară, la Parlament, urmează să fie definitivată lista cu numele de miniștri. Ce se știe exact este că PNL-ul va avea nouă portofolii, USR PLUS șase, iar UDMR 3.

Numele vehiculate pentru a face parte din viitorul Executiv

Conform aceleiași surse, sunt șanse ca din viitoarea echipă guvernamentală să facă parte Bogdan Aurescu, care să rămână în fruntea Externelor, Nicolae Ciucă – actualul premier interimar – să conducă Ministerul Apărării, iar Bogdan Gheorghiu este vehiculat drept posibil viitor ministru al Culturii.

La Finanțe, PNL-ul i-ar avea în vedere pe Bogdan Huțucă, dar și pe Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului. De asemenea, două nume sunt vechiculate pentru șefia Ministerului de Interne – Marcel Vela, actualul șef de la MAI, dar și Laurențiu Leoreanu.

La Ministerul Muncii apare ca fiind ”în cărți” numele lui Robert Sighiartău, în timp ce pentru Ministerul Agriculturii sunt vehiculate trei nume: Adrian Oros, Emil Dumitru și Adrian Pintea.

De asemenea, pentru șefia Ministerului Educației este vehiculat numele lui Sorin Câmpeanu, care a mai deținut această funcție în Guvernul Ponta, iar la Energie s-ar avea în vedere varianta ca Virgil Popescu să continue să exercite prerogativele acestei funcții.

Ce nume ar avea în vedere USR-ul

Totodată, USR-ul i-ar avea în vedere pe Claudiu Năsui, la Economie, pe Vlad Voiculescu, fostul ministru din Guvernul Cioloș, la Sănătate, pe Stelian Ion la Justiție, respectiv pe Cătălin Drulă la Transporturi.

Pentru portofoliul Fondurilor Europene, ar fi ”în cărți” Cristian Ghinea și Dragoș Pâslaru.
Nu în ultimul rând, pe lângă propunerea de la Ministerul Tineretului și Sportului, se pare că UDMR-ul i-ar propune pe Tanczos Barna, la Ape, Păduri și Mediu, respectiv pe Cseke Attila, la Ministerul Dezvoltării.

512 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger