AcasăPoliticaNumele „în cărți” pentru Primăria Capitalei. Pe cine au „sondat” PNL și...

Numele „în cărți” pentru Primăria Capitalei. Pe cine au „sondat” PNL și PSD. Ciucă, anunț

sursa foto: Partidul Naţional Liberal/Facebook

Se așteaptă ca PNL și PSD să anunțe decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei. Între timp, s-au făcut sondaje, iar în baza rezultatelor acestora, liderii coaliției vor lua o hotărâre. Și vor decide cine va intra în cursa electorală, la alegerile locale din acest an, și cine se va lupta cu Nicușor Dan pentru Primăria Bucureștilor.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat duminică seară că PNL i-a sondat pentru Capitală pe Sebastian Burduja (liderul PNL București) şi Ionuţ Lupescu (fostul fotbalist din Generația de Aur), iar PSD pe Gabriela Firea şi Daniel Băluţă.

Rezultatele sunt aşteptate luni. Din câte a mai precizat liderul formațiunii liberale, ulterior se va face analiza în coaliţie şi se va lua decizia.

„Nu am reuşit să nominalizăm un candidat sau altul pentru că am agreat împreună să sondăm care sunt cele mai potrivite persoane. În momentul de faţă, sondajele sunt pe final. Noi am sondat pe Sebastian Burduja şi Ionuţ Lupescu”, a precizat preşedintele PNL, la Prima News, citat de news.ro.

Nicolae Ciucă a mai spus că la PSD ştie sigur că a nominalizat-o pe Gabriela Firea, dar şi pe primarul de la Sectorul 4, Daniel Băluţă.

El a menţionat că rezultatele vor veni luni, iar apoi se va face analiza sondajelor.

Pe cine sondează PNL la sectoare

Cât privește situația de la sectoarele Capitalei, Nicolae Ciucă a precizat că la Sectorul 1 sunt sondaţi Sebastian Burduja şi George Tuţă. Iar la Sectorul 3 senatoarea Monica Anisie şi Mihai Culeafă, potrivit sursei citate.

Totodată, liderul PNL a mai afirmat că la Sectorul 5 „trebuie să încerce”, lăsând să se înţeleagă că vor avea un candidat.

author avatar
Andrei Coman
408 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger