AcasăJUSTIȚIENUCLEARĂ: IOHANNIS si-a dat acordul! AVIZ pentru URMĂRIREA PENALĂ a lui VLAD...

NUCLEARĂ: IOHANNIS si-a dat acordul! AVIZ pentru URMĂRIREA PENALĂ a lui VLAD VOICULESCU!

NUCLEARĂ: Iohannis si-a dat acordul! AVIZ pentru URMARIREA PENALĂ a lui Vlad Voiculescu!NUCLEARĂ: Iohannis si-a dat acordul! AVIZ pentru URMARIREA PENALĂ a lui Vlad Voiculescu!/ sursa FOTOȘ presidency.ro

Nucleară detonată de Palatul Cotroceni: președintele Klaus Iohannis și-a dat acordul pentru urmărirea penală a lui Vlad Voiculescu!

Luni, 27 noiembrie 2023, șeful statului a semnat avizul pentru începerea urmăririi penale împotriva foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu (USR) și Ioana Mihăilă (Reper).

Cei doi sunt anchetați de DNA într-un mega-dosar privind achiziția de vaccinuri anti-Covid.

Avizul lui Iohannis, trimis ministrului Alina Gorghiu

Președintele Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției, Alina Gorghiu, avizul.

Iată comunicatul Administrației Prezidențiale:

Cererea de urmărire penală a domnului Vlad Vasile Voiculescu, în calitate de fost ministru al Sănătății în perioada 23 decembrie 2020 – 14 aprilie 2021, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 243/P/2021 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției, sub aspectul săvârșirii de către acesta a două infracțiuni de abuz în serviciu, prevăzute de art. 297 alin. (1) raportat la art. 309 din Codul penal și a unei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu, prevăzută de art. 48 alin. (1) raportat la art. 297 alin. (1) din Codul penal și la art. 309 din Codul penal, toate cu aplicarea dispozițiilor art. 38 alin. (1) din Codul penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispozițiilor art. 109 alin. (2) din Constituția României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008;

Cererea de urmărire penală a doamnei Ioana Mihăilă, în calitate de fost ministru al Sănătății în perioada 21 aprilie 2021 – 08 septembrie 2021, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 243/P/2021 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției, sub aspectul săvârșirii de către aceasta a infracțiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 alin. (1) raportat la art. 309 din Codul penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispozițiilor art. 109 alin. (2) din Constituția României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008”.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestor cereri.

DNA a cerut Senatului României ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu (PNL), în dosarul achiziției de vaccinuri.

Procurorii DNA cer președintelui Klaus Iohannis aviz pentru începerea urmăririi penale împotriva foștilor miniștri ai Sănătății – Vlad Voiculescu (USR) și Ioana Mihăilă (Reper).

author avatar
Mihail Ioan
655 afisari

7 COMENTARII

  1. Cand Voiculescu, Catzu si cu Mihaila cheltuiau fara numar pe vaccinuri, Mutul Suprem unde era? In vacantza? Conform fisei postului acesta era OBLIGAT prin lege sa STIE clar despre cheltuielile majore facute in numele tarii, ca doar nu e o cheltuiala pentru ceapa la cantina Palatului Treicoceni. Pe el cine il ancheteaza pentru neglijenta in serviciu?

  2. Chiar ne cred prosti ! Pai abuz in serviciu e floare la ureche ! Pentru atat ii pedepsiti? De-aia au sarit repede toti cu aprobarea de urmarire ? E cea mai usoara pedeapsa ! Si pentru acele actiuni nu vor putea fi judecati a doua oara !
    E doar circ pentru prostime.

    • E vorba de tradare nationala si de prejudiciu de un miliard de euro, iar astia il ancheteaza pentru abuz in serviciu.

  3. Nimeni nu-și pune întrebarea,de ce Mutu face excursii prin diferite zone ale lumii…?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger