AcasăPoliticaNUCLEARĂ în Israel: ofițeri de intelligence din Mossad au colaborat cu Hamas!

NUCLEARĂ în Israel: ofițeri de intelligence din Mossad au colaborat cu Hamas!

Dincolo de spectacolul mediatic afișat în aceste zile de armata lui Netanyahu, în Israel se dă o altă bătălie, cu mult mai importantă decât contraofensiva împotriva palestinienilor. Nu știm câtă acuratețe zace în știrea aruncată de agenția de presă iraniană Tasnim, dar potrivit surselor de la Teheran ofițeri de intelligence din Mossad au colaborat cu Hamas! Trădare la cel mai înalt nivel, dacă lucrurile stau întocmai – Mossad-ul, considerat unul dintre cele mai puternice servicii de informații din lume, a fost penetrat de palestinieni!

Potrivit Tasnim, s-a format o așa-zisă „armată palestiniană secretă” din ofițeri israelieni rebeli care au colaborat cu Hamas de mai multe ori de-a lungul ultimilor ani. Se naște întrebarea, dacă au făcut-o și acum?

La cinci zile după lovitura de sâmbătă, 7 octombrie, Tel Avivul încă nu a oferit un răspuns la breșa de securitate fără precedent din sistemul său de apărare, o „gaură” apărută la momentul oportun pentru a fi exploatată la maximum de Hamas.

Ce se știe este că operațiunea Hamas a dus la atacuri reușite asupra a 80 de puncte de control, 20 de districte și 11 baze militare israeliene. „Furtuna Al-Aqsa” a fost planificată „încă din 2022”, spun palestinienii.

Citând o sursă palestiniană, Tansim scrie că ofițeri rebeli din Mossad și armat israeliană au colaborat cu Hamas furnizând grupului de rezistență „informații cruciale” care au ajutat la lansarea cu succes a operațiunii „Furtuna Al-Aqsa”.

„Unele dintre informațiile utilizate în timpul fazelor de infiltrare a operațiunii Furtuna Al-Aqsa au fost obținute prin colaborarea de lungă durată a anumitor ofițeri și militari israelieni cu grupurile de rezistență. Aceste informații au jucat un rol crucial în facilitarea infiltrării forțelor Hamas în districtele israeliene, în special în bazele militare din jurul Gaza”, spun iranienii, citând informații exclusive obținute de la o sursă din Hamas.

Mai mult, se pare că această cooperare depășește „chestiunile simple, cum ar fi schimbul de informații”, și este în curs de desfășurare de ceva timp.

Arme dispărute din bazele israeliene

Hamas se laudă că, de-a lungul anilor, a reușit să fure multe arme din bazele militare israeliene, lovituri date cu ajutorul informațiilor obținute de la „cârtițele” din sistem.

În 2012, publicația Haaretz dezvăluia echipamente militare în valoare de 14 milioane de dolari au fost furate din bazele militare israeliene. În mai 2019, jurnaliștii de la Maariv descopereau că lipsesc 50 de puști M16 dintr-un depozit păzit de armată.

Iar de atunci, aproape an de an, presa din Israel a relatat despre cazuri de furt de arme din bazele militare.

„The Cradle” scrie că unele dintre aceste lovituri date – s-au furat echipamente militare, gloanțe, puști, generatoare și chiar vehicule de transport – au fost comise în cooperare cu forțele militare israeliene staționate în aceste baze, informație furnizată de un ofițer de la Direcția Logistică a armatei.

Palestinienii au obținut din ce în ce mai mult acces la armele israeliene fie prin traficanți, fie prin colaborare „cu anumite forțe militare de la Tel Aviv care au renunțat la sionism”, punctează Tasnim. La aceștia, iranienii se referă ca la „o armată palestiniană secretă”.

Este de așteptat ca, în zilele următoare, mai mulți ofițeri superiori din armata Israelului să fie concediați sau pedepsiți sever pentru că nu au detectat penetrarea de către gruparea Hamas.

Lumea arabă se ridică. „Suntem alături de Palestina”

După ce SUA, Marea Britanie, Franța, Italia și Germania au transmis că sunt de partea Israelului și sprijină total orice acțiune întreprinsă de Benjamin Netanyahu, lumea arabă a dat răspunsul la comunicatul celor cinci puteri din cadrul NATO.

„Suntem alături de Palestina”, spune Mohammed bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite și conducătorul „de facto” al Riadului. Dinastia Saud și alte state din Golful Persic dau vina pe politicile israeliene de ocupare a teritoriilor palestiniene pentru izbucnirea războiului și au refuzat să condamne în mod explicit organizația Hamas.

MbS și-a exprimat sprijinul continuu pentru Palestina la 9 octombrie, în timpul unei convorbiri cu președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, după cum relatează SPA, agenția oficială de presă a Riadului.

„Regatul continuă să stea alături de poporul palestinian în urmărirea drepturilor sale legitime, luptând pentru o viață demnă, realizându-și speranțele și aspirațiile și obținând o pace justă și durabilă”. De asemenea, prințul moștenitor al Arabiei Saudite și-a exprimat îngrijorarea cu privire la „înrăutățirea situației din Fâșia Gaza”, unde Israelul a declanșat o campanie de bombardamente masive și nediscriminatorii împotriva infrastructurii civile, mai notează sursa citată.

În contextul dat, lumea arabă sună adunarea. MbS a purtat convorbiri telefonice și cu Regele Abdullah Al II-lea al Iordaniei și cu președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi, în timpul cărora a cerut eforturi sporite pentru a opri escaladarea în Fâșia Gaza.

Qatarul deja a remis un comunicat în care numește statul Israel „singurul responsabil pentru escaladarea continuă a situației din cauza încălcărilor drepturilor poporului palestinian, inclusiv recentele sale intruziuni repetate în Sfânta moschee Al-Aqsa”.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor