AcasăPolitica”Nu vă jucaţi cu USR PLUS!”. Amenințări pe față, în controversa momentului....

”Nu vă jucaţi cu USR PLUS!”. Amenințări pe față, în controversa momentului. Barna: ”Pentru noi, toate opţiunile sunt pe masă” – VIDEO

După ce Dacian Cioloș, colegul său aflat la șefia USR PLUS, se pronunțase deja (VEZI AICI) asupra situației apărute în ședința de Guvern de miercuri dimineață, pe tema introducerii pe ordinea de zi suplimentară a proiectului de investiții ”Anghel Saligny” (PNDL3), vicepremierul Dan Barna a ieșit în fața presei pentru a aminti de protocolul de guvernare. Dar și pentru a spune care sunt concluziile celor mai recente discuții avute cu membrii USR PLUS în tot acest context.

Și a început prin a aduce în discuție avertismentul pe care îl lansase recent, în contextul unui discurs ce are legătură cu candidatura sa la șefia USR PLUS, la tot mai apropiatul congres al formațiunii.

”Nici nu am apucat bine sâmbătă să spun în discursul meu pentru candidura la președinția USR PLUS că „nu vă jucaţi cu USR PLUS” și pare că a fost luat în serios această replică și un fel de joacă, că nu ştiu cum să o numesc altfel, am văzut în această dimineaţă în şedinţa de guvern unde, deşi, luni în cadrul şedinţei de Coaliţie am convenit împreună cu partenerii noştri de guvernare că vom continua discuţiile şi pe PNDL 3, şi pe SIIJ, şi pe pensiile speciale, şi urma ca în următoarea şedinţă a Coaliţiei să venim cu anumite variante şi formule şi amendamente, am constatat în această şedinţă de guvern (…) că pe lista suplimentară a fost introdus, la surpriză -îndrăznesc să spun- acest PNDL 3, un program despre care am exprimat numeroase rezerve din mai multe motive”, a declarat în primă fază Barna.

”Surprize de genul celei de astăzi sunt de neacceptat pentru USR PLUS”

Vicepremierul USR PLUS a făcut apoi referire la protocolul de guvernare și regulile stabilite la nivelul Coaliției. ”Este în primul rând o chestiune de încălcare a actului adițional la protocolul de guvernare”, a declarat acesta, cu referire la documentul semnat după nemulțumirile apărute la nivelul USR PLUS, după schimbarea lui Vlad Voiculescu din guvern.

Barna a adus în discuție un anume articol din acest protocol. ”Ce spune acest articol? Spune foarte simplu – guvernarea se face în coaliţie (…). Surprize de genul celei de astăzi sunt de neacceptat pentru USR PLUS. Și tocmai de aceea apreciez faptul că, în urma discuţiei de la finalul ordinii de zi cunoscute din pregătitoare, premierul a acceptat să nu forţeze lista suplimentară şi să mai avem o discuţie în această seară”, a mai menționat Barna.

Totodată, co-președintele a anunțat că abia ce avusese discuții cu ai săi colegi din grupul parlamentar, dar și din conducerea USR PLUS. ”Și pot să vă spun că pentru noi toate opţiunile sunt pe masă. (…) Vom vedea cum vor evolua discuţiile în orele ce urmează și la şedinţa de Guvern din această seară”, a avertizat Barna.

Mai mult, co-președintele USR PLUS a mai ales să transmită un mesaj pe tema acestui proiect cunoscut în spațiul public drept PNDL 3. ”USR PLUS nu e împotriva dezvoltării locale, însă PNDL-ul, așa cum e prezentat în acest moment, este un program exact cum le-am avut pe cele două anterioare de la Liviu Dragnea, în care vorbim doar de risipă de bani și hoție și nu de dezvoltare”, a susținut Barna.

228 afisari

3 COMENTARII

  1. Chiar nu se joaca nimeni Cațu a demis un ministru… Credeai ca e de-a fata ascunselea?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger