AcasăPoliticaNu frigul e problema, ci Nicușor Dan

Nu frigul e problema, ci Nicușor Dan

A fost cea mai geroasă noapte de până acum. Dar asta nu este o chestiune care să-l pună pe gânduri pe Nicușor Dan, primarul Capitalei. Am prieteni care mi-au spus că, atunci când intră în casă, parcă ies pe balcon. Și nici asta nu cred că îl interesează pe primarele urbei.

Pe de o parte, recunosc cu un dram de răutate că mă bucur că e la fel de frig și în casele celor care l-au votat pe Nicușor Dan. Dar nu mă încălzește prea tare. Mă interesează mai mult să-mi fie mie cald în casă decât temperatura din apartamentele ălora. E treaba lor dacă se încălzesc la aragaz și își fac duș cu cratița cu apă fiartă. Este ceea ce au vrut, este rezultatul a ceea ce au votat. Stau și mă întreb cum făcea Firea, pe care nu am votat-o vreodată, nici singură și nici în combinație cu alții din jurul ei, ei bine, stau și mă întreb cum făcea de tot amărășteanul trăitor pe asfaltul Bucureștiului avea căldură? Conductele tot alea, găurile din ele aceleași, vechimea la fel, dar stăteai în casă în short și tricou cu mânecă scurtă. Acum, bluză groasă și trening, de parcă mergi tot timpul la antrenament.

Explicațiile lui Nicușor Dan mă scot din sărite. Ia un întreg oraș la mișto, explicând că 19 grade în casă este o temperatură care în Europa e la modă. O fi, dar pe mine nu mă interesează moda și nici temperatura asta când afară, noaptea, sunt -11 grade. O fi, zic din nou, dar pe mine nu mă încântă ideea de a-mi îngheța degetele când îmi ies picioarele de sub pilotă. Se duce dracului somnul, penelistule vopsit, useristule de contrabandă politică! Devin nervos, Nicușoare, atât de nervos încât dimineața, când dau să mă apuc de scris, întâi te trec Dunărea înot cu cele mai tari înjurături pe care le-a născocit poporul ăsta. Trei din ele dacă le auzi te duci și astupi cu mâna ta găurile din conducte și dai din foalele obrajilor să aibă apa presiune când vreau să fac duș. Nu mă pune la încercare să ți le spun sub geamul primăriei, împreună cu vreo 20-30.000 de zgribuliți din cinci sectoare. Și oricum am să ți-o plătesc, într-o bună zi, pentru miștocăreala asta cu lucrările care încep la conducte prin primăvară. Sau că în iarna viitoare ne va fi mai bine. De ce ai tu convingerea că vei mai fi acolo? În locul tău, nu m-aș baza pe asta.

author avatar
Valentin Boeru
2.683 afisari

15 COMENTARII

  1. Dnu. Boeru ai o mie de like-uri de la mine! Pt.toate art. care le scrii în Național

  2. Citesc cu plăcere, dar și cu revoltă, toate articolele scrise de dl.Boeru. Îmi mai ,,alină,, durerea sufletească.

  3. ce mamaligari de bucuresteni, au iesit pt toate prostiile in strada. cind e vorba de ceva serios, stau si tremura sub plapuma, in loc sa mearga sub geamurile primariei si sa strige la nicusor.

  4. Pai cum sa iasa in strada bucurestenii???Daca limbricul incompent era de la PSD,ooo, era cu totul alceva!Erau pline strazile de topaitori printre care limbricul si mandolina,impreuna cu golanii de serviciu!!!Va place romani ce a-ti ales???Un dulap si un limbric!!!Sa va traiasca!!!

    • Dacă măsori în centezimale ai 100. Ai toate motivele să dai în clocot! Aștept cu mare avânt patriotic să crească din nou colegul meu de cameră, țurțurele. Ce spune un țurțure de afară celui din cameră? ”Fratele meu, lasă-mă înăuntru că mă topesc!”.

  5. Ii „multumesc” lui Nicusor din doua motive:
    1. am facut mucusori, asa ca el
    2. am reusit sa folosesc niste batiste nazale, aproape de termenul de garantie
    Nicolae de Scornicesti si-a batut joc de romani in numele platii datoriei externe.
    Nicosor de Fagaras tine mai mult la conducte, nu la oameni. Sa nu crape conductele, dar sa crape oamenii.
    Am scapat de Nicolae de Scornicesti, am scapat de Nicu de Sibiu, poate ne ajuta Dumnezeu sa scapam si de Nicusor de Fagaras!
    Mama avea o vorba”sa-l manince copt cine l-a votat”!

  6. Felicitari dle Boeru. Ati punctul pe i. Dar credeti ca le pasa? Vorba romanului „ulciorul nu merge de multe ori la apa” sau „fiecare pasare pe limba ei piere”.
    Dnu. Boeru ai o mie de like-uri si de la mine!

  7. nicusor dan este devina cu apa calda si caldura in apartamente mai bine sa isi dea demisiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nicusor dan ca este un prostalau

  8. Felicitari dle Boeru. Ati punctul pe i. Dar credeti ca le pasa? Vorba romanului „ulciorul nu merge de multe ori la apa” sau „fiecare pasare pe limba ei piere”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?

Ben Davies, fundașul stânga al lui Tottenham, s-a accidentat și va rata restul acestui sezon. Destiny Udogie, titularul postului, ratează și el finalul acestei...

Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când...

Mai sunt doar câteva zile până când credincioșii ortodocși vor sărbători Sfintele Paști.Și cum, conform tradiției, în Joia Mare multe gospodine încep deja...
proger