AcasăPoliticaNoul ministru al Finanțelor, anunț despre plata salariilor bugetarilor și a pensiilor....

Noul ministru al Finanțelor, anunț despre plata salariilor bugetarilor și a pensiilor. Ce s-a aflat înaintea ședinței de Guvern de vineri

Noul ministru al Finanțelor, anunț despre plata salariilor bugetarilor și a pensiilor. Ce s-a aflat înaintea ședinței de Guvern de vineri (sursa foto: Adrian Câciu/facebook)

Economistul Adrian Câciu, noul ministru al Finanțelor din recent instalatul Cabinet Ciucă, vine cu un anunț menit să îi liniștească pe angajații din sistemul bugetar, dar și pe pensionari, dat fiind faptul că e vorba despre salarii și pensii.

Veștile vin în contextul în care s-a aflat că vineri va avea loc o ședință de guvern, în care să se discute despre rectificarea bugetară. Conform informațiilor de ultimă oră, ședința de Guvern va începe la 12.30, din câte se menționează pe site-ul Executivului.

„Salariile din sănătate și din întreg sistemul bugetar, pensiile și toate drepturilor cetățenilor vor fi plătite fără probleme până la sfârșitul anului. Respect munca oamenilor! Ministrul Finanțelor trebuie să aibă ochi atât pentru cifre, dar mai ales pentru un trai mai bun pentru cetățeni”, susține Adrian Câciu, într-un mesaj postat pe Facebook și preluat și pe pagina oficială a PSD-ului, de pe aceeași rețea de socializare.

Câciu: „Nu tăiem bani, ci venim cu soluții pentru a construi proiecte pentru români!”

Referitor la reuniunea de vineri a Executivului – a doua după cea de joi seară, convocată la doar câteva ore după ce guvernul a primit votul de încredere al Parlamentului, iar apoi membrii Cabinetului Ciucă au depus jurământul la Cotroceni – Câciu a făcut câteva precizări cu privire la proiectul de rectificare bugetară.

„În ședința de Guvern de astăzi voi veni cu rectificarea bugetară, prin care asigurăm banii necesari pentru plata tuturor drepturilor sociale, pentru susținerea sistemului de sănătate în lupta cu COVID-19, pentru funcționarea serviciilor publice. Este primul proiect realizat contracronometru cu ai mei colegi din Ministerul Finanțelor și le mulțumesc! Avem multe de făcut în continuare: proiectul de buget pentru anul viitor, accesarea banilor din Planul Național de Redresare și Reziliență, consultări ample cu mediul de afaceri, cu partenerii sociali.

Nu tăiem bani, ci venim cu soluții pentru a construi proiecte pentru români! Nu venim cu noi taxe, ci regândim modul de a construi sistemul fiscal pentru a-i ajuta în primul rând pe cei vulnerabili”, a susținut noul ministru al Finanțelor, în același mesaj.

Prima ședință de Guvern a avut loc joi seară

Joi seară, premierul Nicolae Ciucă a condus cea dintâi ședință de guvern, după ce Executivul a primit votul de încredere în Parlament.

„A fost o zi lungă, în care au avut loc toate activităţile procedurale privind învestirea Guvernului României şi, iată că, astă seară, are loc prima şedinţă a Guvernului României, după o perioadă de criză politică. Doresc să mulţumesc, încă o dată, Parlamentului României pentru că ne-a acordat votul de încredere. Doresc să mulţumesc partidelor politice care au înţeles că, mai presus de orice, sunt cetăţeanul român şi interesul ţării.

Ne găsim în acest format pentru a parcurge ordinea de zi, care are un singur punct. Este vorba de un proiect de ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”, a declarat Ciucă, în deschiderea reuniunii Executivului.

362 afisari

1 COMENTARIU

  1. Si da l pe piata pe catu ce a facut cu banetul imprumutat de trebuiesc altii sa vina sa i umple gaurile negre! din toate partile !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger