AcasăPoliticaNoul duel Trump-Biden. Între „ciumă și holeră”

Noul duel Trump-Biden. Între „ciumă și holeră”

Cu un an înainte de alegerile prezidențiale, tinerii americani sunt departe de a fi încântați de un meci retur între republicanul Donald Trump și democratul Joe Biden.

Olivia Besgrove, o tânără de 23 de ani cu înclinații republicane, era la universitate și studia medicina atunci când Joe Biden a câștigat ultimele alegeri prezidențiale împotriva lui Donald Trump în 2020.

Ea a declarat pentru AFP că s-a simțit atât de demoralizată – într-o lume pusă pe butuci de pandemie și zguduită de tensiuni politice și rasiale – încât nu a mers la vot.

În prezent asistentă medicală în Missouri, un stat conservator din centrul țării, Olivia Besgrove nu mai este entuziasmată de ideea unui potențial remake Trump-Biden. Dacă ar trebui să aleg, „aș înclina mai mult spre Trump, dar sunt în continuare în aceeași poziție în care văd defectele la amândoi”, crede ea.

Pentru această locuitoare din Kansas City, Joe Biden, 80 de ani, este mai bun în materie de politică externă, dar îl preferă pe Trump, 77 de ani, când vine vorba de economie.

Muhammad Rahman a fost și el student în 2020, dar a decis să voteze la alegerile prezidențiale. La fel ca 59% dintre alegătorii cu vârsta sub 30 de ani, el a înclinat spre Joe Biden, „singura opțiune”, potrivit lui, ca politician de stânga.

„Se poate spune că astăzi regret această decizie”, a subliniat acest tânăr din Illinois, care a considerat că liderul democrat a fost “lipsit de fermitate” în chestiuni precum anularea datoriilor studenților și armele de foc.

Americanul în vârstă de 23 de ani este de asemenea supărat pe sprijinul țării sale pentru Israel în războiul împotriva Hamas în Gaza. „Nu-mi place modul în care Biden a gestionat situația până acum”.

În cazul în care scrutinul din 2024 se va repeta, așa cum se așteaptă, între Joe Biden și Donald Trump, Muhammad îl reduce la “a alege între ciumă și holeră”!

Andrew Holcroft, în vârstă de 24 de ani, este „foarte îngrijorat” de faptul că Donald Trump și Joe Biden, ambii cu peste 50 de ani mai în vârstă decât el, vor apărea din nou pe buletinul de vot.

„Unul dintre ei este înconjurat de anchete judiciare și nu-și poate ține gura. Iar celălalt are într-adevăr probleme în a gestiona totul”. Holcroft l-a votat pe Biden, dar acum pune la îndoială „capacitatea mentală” a președintelui democrat.

Potrivit mai multor sondaje, tinerii alegători – care au contribuit în mare măsură la victoria lui Joe Biden în 2020 – se numără printre cei mai predispuși să rămână indeciși în acest an.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
313 afisari

4 COMENTARII

    • Toata lumea știe, cine e patriot , si vrea pace ,conservator e ,,omu’ rușilor”. Cine e cu razboiu’ ăla e perfect pt.marea finantza, big pharma, producatorii de armament amarlicani!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger