AcasăPoliticaGuvernul Cîţu 2. Cum va arăta Executivul după demisia miniştrilor USR PLUS

Guvernul Cîţu 2. Cum va arăta Executivul după demisia miniştrilor USR PLUS

Florin-Citu-guvernNoul cabinet Cîţu. Cum va arăta Guvernul după ce miniştrii USR au dat bir cu fugiţii

Dan Barna, co-preşedintele USR-PLUS, a anunțat luni seară că el și toți ceilalți miniștri din USR PLUS își depun marți dimineață demisiile din guvernul Florin Cîțu.

Acesta a mai spus că în acest fel forțează guvernul Cîțu să vină în fața Parlamentului pentru un vot, dat fiind că moțiunea de cenzură USR PLUS – AUR a fost blocată de PNL și PSD.

Cine preia ministerele părăsite de USR-PLUS

PNL ar fi stabilit deja cine vor fi interimarii.

  • Astfel, premierul Florin Cîțu preia interimar Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în locul lui Cristian Ghinea.
  • Ministrul Muncii, Raluca Turcan, va prelua interimar Ministerul Sănătății, în locul Ioanei Mihăilă. O altă variantă la Sănătate este Cseke Attila.
  • Ministrul Energiei, Virgil Popescu, va fi interimar la Ministerul Economiei, în locul lui Claudiu Năsui.
  • Ministrul de Finanțe, Dan Vîlceanu, va prelua Ministerul Transporturilor, în locul lui Cătălin Drulă.
  • Sorin Cimpeanu, ministrul Educației, preia Ministerul Cercetării şi Digitalizarea.

USR-iştii, demisii în aplauze

Anunţul demisiilor, făcut de Barna, a fost însoţit de aplauze din partea miniştrilor dezertori. Liderul USR-iştilor a mai spus că va merge marți la Cotroceni la o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis cu mandatul de a cere înlocuirea premierului Florin Cîțu și continuarea coaliției PNL – USR PLUS – UDMR.

Copreședintele USR PLUS a mai criticat PNL și PSD pentru colaborarea din Parlament de luni, spunând că a fost refăcut USL.

Dan Barna a menţionat că, în contextul demisiei miniştrilor, Guvernul va trebui să vină în Parlament pentru o nouă învestitură.

El a reiterat că USR PLUS îşi doreşte să facă parte din coaliţie, cu condiţia înlocuirii premierului Florin Cîţu.

author avatar
Andrei Ștefan
661 afisari

3 COMENTARII

  1. Stim ce urmareste guvernul Citu, care din bun simt ar trebui sa plece, da n-o face, are balt la Tatuca, care sustine jefuirea cu buna stiinta a Romaniei, bun baiat

  2. Parerea mea e ca au venit la capatuiala si si-au atins tinta iar acum se îndreaptă spre epavizare. Avem multe epave politice, Pdl, Pld, Prm, Usl, Pntcd, Pd, Forta Ciuvica, Partidul muncii, PCR, Cdr si mai gasiti si voi in patrimoniu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger