AcasăPoliticaNoii ministri din GUVERNUL PONTA 3 au depus juramantul de investire, la...

Noii ministri din GUVERNUL PONTA 3 au depus juramantul de investire, la Cotroceni

Ceremonia de investire a celor 16 noi ministri din Cabinetul Ponta a avut loc, miercuri dupa-amiaza, la palatul Cotroceni, la scurt timp dupa ce presedintele Basescu si premierul Ponta au anuntat ca a ajuns la un acord privind investirea Executivului, urmare a ruperii USL-ului si a plecarii liberalilor din Guvern.

Cei trei vicepremieri cu portofolii ministeriale – Gabriel Oprea (Aparare), Daniel Constantin (Agricultura), Kelemen Hunor (Cultura) – precum si Ioana Petrescu (Finante), Attila Korodi (Mediu), Constantin Nita (Economie), Alexandru Razvan Cotovelea (ministru pentru Societatea Informationala), Nicolae Banicioiu (Sanatate), Rovana Plumb (Munca), Dan Sova (Transporturi), Gabriela Szabo (Tineret si Sport), Doina Pana (Ape si Paduri),  Florin-Nicolae Jianu (ministru delegat pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism), Razvan-Eugen Nicolescu (ministru delegat pentru Energie)  Eugen Nicolicea (ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul), Bogdan Stanoevici (ministrul delegat pentru Romanii de Pretutindeni), Aurelia Cristea (ministrul delegat pentru Dialog Social).

„Este o schimbare extrem de puternica de Guvern, nu-mi ramane decat sa va doresc succes. Ma impresioneaza numarul mare de ministri tineri, sper ca domnul Ponta sa fie mai norocos decat mine la ministri tineri”, a precizat seful statului, dupa incheierea ceremoniei. Traian Basescu a facut si o gluma, spunand ca sampania lipseste, pentru ca bugetul Administratiei Prezidentiale e mic.

Cu aproximativ o ora inainte de aceasta ceremonie, presedintele Basescu anunta, intr-o conferinta de presa, ca in cursul acestei zile, a avut o discutie cu premierul Ponta, pe tema noului Guvern, si ca au ajuns la un acord in timpul acestei intrevederi. Mai exact, primul-miistru a fost de acord sa-si asume raspunderea pe un nou program de guvernare. Ca urmare, seful statului a anuntat ca va valida, la ora 18, noii ministri ai Guvernului Ponta 3. Odata semnate decretele de numire, noii ministri au depus juramantul in cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Palatul Cotroceni.

author avatar
Cristina Stefan