AcasăPoliticaNoi tensiuni în coaliția de guvernare. Ciolacu trage în plin în liberali

Noi tensiuni în coaliția de guvernare. Ciolacu trage în plin în liberali

Marcel CiolacuNoi tensiuni în coaliția de guvernare. Ciolacu arată cu degetul spre liberali

Românii se confruntă cu facturi uriașe la energie în această iarnă! Președintele PSD Marcel Ciolacu crede că scumpirile la electricitate şi gazele naturale sunt cauza actualei inflaţii.

Social-democratul a precizat că acesta „nu este un reproș” la adresa actualilor parteneri de guvernare, ci „un adevăr”, potrivit digi24.ro. Ciolacu a mai adăugat că prioritară este, acum, găsirea de soluții și nu căutarea „vinovaților”.

„Întotdeauna inflaţia influenţează puterea de cumpărare şi nivelul de trai. (…) Cauza inflaţiei, mai mult decât evident, sunt aceste scumpiri în energie, atât la energia electrică, cât şi la gaze, care au avut mai multe efecte. Unul dintre ele sunt scumpirile evidente şi inflaţia. Avem, în acest moment, o ordonanţă de urgenţă care acoperă IMM-urile, sectorul de producţie alimentar şi consumatorii casnici pe două luni de zile şi în aceste două luni de zile, prin ministerul de resort şi prin Guvern, să vedem ce propuneri vin pentru perioada următoare”, a afirmat Ciolacu.

Contre pe taxe

Liderul PSD s-a arătat însă deranjat că Florin Cîțu, care a făcut propuneri de reducere a inflației într-un mod mai puțin formal și spune că ar fi preferat ca fostul premier să fi discutat despre aceasta la Guvern sau în coaliție.

Conform acestuia, reducerea TVA duce la scăderea inflaţiei, însă aceasta trebuie să vină împreună cu alte măsuri.

„Reducerea TVA duce la scăderea inflaţiei, dar nu este singura măsură. (…) Am lucrat la un pachet împreună cu ministrul de Finanţe şi cu experţii în energie să vedem cum rezolvăm cauza, respectiv aceste scumpiri în energie, inclusiv pentru impozitarea veniturilor excepţionale, pentru că nu s-a scumpit producţia energiei, nici a gazelor. (…) Combatarea inflaţiei este o prioritate”, a declarat liderul social democrat.

author avatar
Andreea Vlad
376 afisari

7 COMENTARII

  1. Nu este inflatie. Nu este nici deflatie. Este un fenomen cu , care nu ne-am mai confruntat. Asta din cauza ”politicii” facute in ukltimii 10 ani. Ce se intampla de fapt: sunt multi care au foarte multi bani (doctorii 4000 euto/luna, pensionarii”speciali” 5000- 20.000 euro /luna, ) si cei cu 1400….lei/luna. Este dezechilibru creat deliberat.

  2. teatru pentru prosti , sint toti imbarligati la jaf . unul nu-i mai braz ca altul si toti se ingrasa din energie . psd -pnl -usr- udmr , aceiasi mizerie !

  3. Trebuie sprijinit dl. Ministru Budai de toți pt. a renegocia procentul pt. Pensii de 9,4 din PNNR stabilit în mod iresponsabil de guvernul anterior și de eliminat toate pensiile și salariile stabilite prin legi speciale nedrepte ce consuma Bugetul tarii !
    Trebuie de cerut sprijinul UE pentru adoptarea unei legi unice de pensii și salarizare bazate pe Principiul Contributivitatii !!!

  4. Politica de pe o zi pe alta facuta de psd cu ciolac in frunte , victimizare la greu , amestecata cu miorlaieli la tv , cu minciuni si intoxicari . sper sa luati sub 10 % la fel ca pnl si sa dispareti o bucata lunga de vreme pina o sa invatati sa nu mai stati capra la toti

  5. ciolacu trage asa in plin in liberali incat il sustine total pe virgil popescu si a refuzat demiterea lui . sint destui analfabeti functionali care cred in comedia asta .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger