AcasăPoliticaNoi șicane între PNL și USR. Bode, săgeți către Voiculescu

Noi șicane între PNL și USR. Bode, săgeți către Voiculescu

Lucian bodeNoi șicane între PNL și USR. Bode, săgeți către Voiculescu

Echipa ministrului Sănătății insistă pentru închiderea Capitalei, unde rata de infectare se apropie de 6 la mia de locuitori. Vlad Voiculescu a declarat că nu exclude ca Bucureștiul să intre în carantină, fiind convins că rata de infectare cu SARS-CoV-2 este mai mare decât cea raportată şi va mai creşte.

Ministrul de Interne Lucian Bode a intervenit și i-a dat o replică acidă oficialului de la Sănătate. Bode a precizat că depășirea ratei de infectare de 6 la mie „categoric nu înseamnă” implementarea acestei măsuri.

Întrebat ce se va întâmplă în București dacă rata de infectare va depăși 6 la mie, ministrul de interne a răspuns: „Am avut o discuție în acest sens ieri cu domnul prefect. Am văzut declarația domniei sale: în condițiile în care depășim 6 e posibil să ajungem la carantinarea Bucureștiului. Nu doar indicele conduce la această decizie. Specialiștii spun foarte clar, sunt mai mulți factori, printre care și acest indice, care pot conduce la această decizie.”

Mesajul lui Voiculescu induce panică în populație

Lucian Bode a precizat că „nu trebuie să ne grăbim, să dăm mesaje care eventual să inducă panică în populație”. „Trebuie să fim foarte clari în declarații, când facem o declarație să fie susținută de argumentele specialiștilor. În consecință, sper să nu ajungem în această situație, dar dacă vom depăși 6, cu siguranță, împreună cu DSP cu INSP, cu toți factorii implicați, vom lua o decizie, dar nu doar pe baza acestui indice”, a completat ministrul de interne.

Luni va avea loc o ședință cu toți prefecții din țară unde se va discuta și subiectul carantinei din Capitală. Secretarul de stat Andreea Moldovan a anunțat că, tot luni, la minister, are loc o ședință cu specialiști, pentru determinarea unor noi criterii de carantinare a localităților.

author avatar
Andreea Vlad
207 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu puteti sa-i faceti niminc, Voiculescu e aparat de tatuku

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger