AcasăPoliticaMarcel Ciolacu, prognoză de speriat pentru următoarele zile: 10.000 de cazuri de...

Marcel Ciolacu, prognoză de speriat pentru următoarele zile: 10.000 de cazuri de Covid-19! – VIDEO

Ciolacu, prognoză de speriat în privința cazurilor noi de COVID (foto: Facebook/PSD)

În contextul în care se apropie tot mai mult startul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, social-democrații, prin vocea liderului Marcel Ciolacu, critică din nou Executivul Orban pentru felul în care gestionează situația generată de noul coronavirus la nivel național.

”Guvernul a scăpat lucrurile de sub control, este clar că nu găsesc măsurile cele mai bune pentru a stopa acest trend ascendent. Mai mult, vă reamintesc că pe data de 6 noiembrie, peste câteva zile, vom intra în campanie electorală. Categoric campania electorală nu este o măsură de a opri acest trend ascendent (…) Alegerile, categoric, ar fi trebuit amânate, să nu fie pe 6 decembrie”, a declarat Ciolacu, luni seară, la TVR1.

Președintele Camerei Deputaţilor a invocat spusele profesorului Alexandru Rafila, despre care s-a aflat recent că va candida pe listele PSD la apropiatele alegeri. ”Domnul Rafila ne-a spus clar că o să fie un blocaj într-o săptămână, două, mai mult ca sigur”, a susținut Ciolacu.

Estimare îngrijorătoare

Totodată, liderul PSD estimează că în zilele următoare cifrele din dreptul cazurilor noi de infectare cu noul coronavirus ar putea crește foarte mult. ”Miercuri sau joi este preconizat să ajungem la 8.000 – 10.000 de (cazuri noi de COVID-n.n). Asta este prognoza specialiștilor”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Declarațiile oficialului din fruntea Camerei Deputaților au fost făcute în ziua în care au fost raportate 4.041 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), înregistrate în decurs de 24 de ore, dar și 86 de decese.  Conform Grupului de Comunicare Strategică, până pe 2 noiembrie în România au fost confirmate 250.704 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 177.361 de pacienți au fost declarați vindecați.