AcasăPoliticaNoi dezvăluiri în scandalul de la Sectorul 1. Informație de ultimă oră

Noi dezvăluiri în scandalul de la Sectorul 1. Informație de ultimă oră

Scandalul despre fraudarea alegerilor de la Sectorul 1 a luat o întorsătură spectaculoasă după ce au fost difuzate pe mai multe posturi de televiziune imagini din noaptea în care se spune că s-au furat voturi.

„Au fost filmate de pe monitoare, luate de pe camera de supraveghere.  Le-am văzut în direct când eram la RTV. Nu s-a intrat pe hard, nu s-au alterat acele informații”, a mai spus Tudorache, care a evitat însă să spună cine anume le-a filmat și le-a trimis.

De asemenea, Dan Tudorache a depus la Parchetul Sectorului1 o plângere penală unde a acuzat de fraudarea alegerilor pe cei din fieful candidatului Clotilde Armand.

Despre acest lucru a vorbit Avocatul lui Dan Tudorache, Mihai Drăgan.

Ce reclamă Dan Tudorache

Avocatul a justificat plângerea prin faptul că unele persoane au intrat în sala cu sacii de voturi doar cu acordul preşedintelui BES, fără a exista o decizie a Biroului Electoral al Sectorului 1 în acest sens.

„Noi reclamăm un comportament necorespunzător din perspectiva drepturilor și obligațiilor domnului președinte al Biroului Electoral Sector 1. Apreciem noi că acest comportament a condus la fraudarea alegerilor în acest sector. (n.r. Rugat să ofere mai multe amănunte) lăsați atât, pentru că încadrările le fac domnii procurori”, a zis avocatul Mihai Drăgan, vineri după-amiază.

Ulterior, acesta a adăugat: „Vreau să vă spun o chestiune importantă. Tocmai voiam să vă spun că avem o informație de ultimă oră. Informaticienii noștri au verificat aproape toate procesele verbale încărcate și, deși teoretic nu este posibil așa ceva, sunt 17 procese, 17 secții, deci mai mult de zece la sută, care nici acum nu sunt pe cheie. Deci, numărul de voturi trecut în dreptul fiecărui candidat nu corespunde cu numărul voturilor valabil exprimate nici în acest moment!”

„Din acest punct de vedere, este clar că nu se poate declara un câștigător”, a subliniat Mihai Drăgan.

Dan Tudorache a fost chemat, luni, să dea explicații

Candidatul PSD la Primăria Sectorului 1 Daniel Tudorache a declarat că acele imagini au fost filmate de pe monitoare, deci nu au fost alterate din hard.

„Am fost chemat luni, de la ora 13.00, pentru a da explicații în legătură cu plângerea pe care am făcut-o pe numele procurorului care a fost președinte al Biroului Electoral din Sectorul 1 despre cum au fost lăsați să pătrundă în acea sală, în care erau sacii cu voturi, anumite persoane, dar și Dan Barna”, a declarat Dan Tudorache.

author avatar
Eli Dan Davidescu
586 afisari

3 COMENTARII

  1. In toata tara a fost la fel..e ca in Germania dupa 1932 cand national-socialistii furau pe fatala ordinul neamtului suprem

  2. Hotia „inaugureaza democratia ” lui Orban cot la cot cu Talpa lata.Nu vor renumararea,de cinstiti ce sunt.Hotii ascund intotdeauna ce fura.Intotdeauna,la comunisti, mana in mana cu secu,ce-i furat e bun furat

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger