AcasăPoliticaNoi detalii din dosarul penal din SUA. Cu cine se afla Florin...

Noi detalii din dosarul penal din SUA. Cu cine se afla Florin Cîțu în mașină când l-au oprit polițiștii americani – FOTO

florin cituNoi detalii din dosarul penal din SUA. Cu cine se afla Florin Cîțu în mașină când l-au oprit polițiștii americani - FOTO

Pe 3 decembrie 2000, după miezul nopții, mașina condusă de Florin Cîțu mergea de pe-o parte pe cealaltă a drumului. Șoferul era băut, avea ochii injectați și o alcoolemie de 0.161, limita legală fiind de 0.08, potrivit dosarului făcut de autoritățile americane.

Un document din martie 2000 arată că actualul premier ar fi fost încarcerat 2 zile în SUA, pentru condus sub influenţa alcoolului sau drogurilor, întrucât legislaţia americană nu face diferenţă între ele. Conform documentului Curţii de Justiţie din Iowa, acesta a primit şi o amendă de 1.000 de dolari americani.

„Acum 20 de ani am condus sub influența alcoolului și am plătit o amendă foarte mare. (…) Eu am condus, a fost o greșeală, am plătit foarte scump, a trebuit să-mi vând și mașina și am mers un an de zile pe jos. Nu e ceva cu care să te mândrești”, a recunoscut premierul după ce Mediafax a publicat detalii din dosarul său.

A pus în pericol doi pasageri

Un document prezentat marți seară de Mihai Gâdea la Antena 3 arată că Florin Cîțu nu era singur în mașină în momentul în care a fost reținut de polițiști. Alături de acesta se mai aflau încă doi pasageri. Este vorba despre doi bărbați neidentificați.

Din document mai reiese că Florin Cîțu se afla la volan sub influența alcoolului, nu consumase narcotice, nu s-a opus arestării și nu avea asupra sa armă. De asemenea, în documentul întocmit după arestarea premierului, care avea pe atunci 28 de ani, se specifică clar că acesta nu mai fusese arestat înainte de acest incident.

foto Antena 3

Autoritățile americane notează în plângerea și declarația pe propria răspundere, întocmite în data de 3 decembrie 2000, că la ora 02:08, Florin Vasile Cîțu a fost prins pe Lincoln Way de pe Podul Squaw Creek, orașul Ames, din Comitatul Story, conducând o mașină sub influența băuturilor alcoolice în timp ce avea o alcoolemie peste 0.100. Limita legală a Blood Alcohol Content potrivit Codului Penal din Iowa este de 0.08.

author avatar
Andreea Vlad
735 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger