AcasăPoliticaNoi contre în coaliție. Liderii PNL și USR PLUS nu au ajuns...

Noi contre în coaliție. Liderii PNL și USR PLUS nu au ajuns la nicio concluzie. Discuțiile continuă marți

coalitieNoi contre în coaliție. Liderii PNL și USR PLUS nu au ajuns la nicio concluzie. Discuțiile continuă marți / foto: Adevarul

Liderii coaliției de guvernare au discutat timp de 4 ore, luni seara, dar nu au ajuns la nicio înțelegere. Prin urmare, ei se vor întâlni din nou, marți, de la ora 16.00, pentru a rezolva criza provocată după demiterea lui Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății.

Liderul USR Dan Barna a declarat că s-au prezentat argumente, au fost analizate ipotezele şi scenariile de lucru în baza cărora se va putea ajunge la o decizie.

„Au fost câteva ore de discuţii în care fiecare partener şi-a prezentat poziţiile şi punctele de vedere, argumentele pentru care cei de la PNL îl susţin pe Florin, argumentele pentru care noi nu-i mai acordăm încredere premierului. Vom continua mâine la ora 16.00 discuţia. Pe parcursul acestor ore, ceea ce s-a întâmplat a fost să analizăm ipotezele şi scenariile de lucru în baza cărora vom putea să ajungem într-un termen cât mai scurt la o decizie de un fel sau celălalt”, a spus Barna.

La rândul său, liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat că această coaliţie trebuie să continue. „După patru luni nu putem să ne permite o tensiune mai mare, o criză politică. Suntem oameni responsabili”, a afirmat el, adăugând că a fost o întâlnire constructivă.

Cîțu: Aştept nominalizarea ministrului Sănătăţii

Premierul Florin Cîțu a părăsit ședința mai devreme, pentru a merge la o emisiune de televiziune, unde a precizat că la întâlnirea de luni seara au existat mai multe discuții.

„Discutăm. Toate partidele și-au pus opțiunile pe masă. România are nevoie de guvernare, iar coaliția este cea mai bună opțiune și singura soluție. Vă spun ce am spus şi azi dimineaţă, România trebuie să fie guvernată, la acest moment cea mai bună opţiune pentru România este această coaliţie. În continuare, aştept nominalizarea ministrului Sănătăţii, portofoliul este al USR-PLUS”, a spus Cîțu la Digi 24.

În ceea ce privește acuzaţiile aduse la adresa sa de unii miniştri Florin Cîțu a spus că doreşte să îi evalueze în funcţie de fapte, nu de declaraţii. Cât despre revocarea lui Vlad Voiculescu, Cîțu a ținut să sublinieze că a fost „în atribuţiile constituţionale” pe care le are primul ministru.

Ședința de Coaliție în care ar fi trebuit discutate tensiunile dintre PNL și USR PLUS a început la ora 17 și s-a încheiat în jurul orei 21, urmând să fie reluată marți.

author avatar
Andreea Vlad
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger