AcasăPoliticaNoi bucăţi de dronă rusească, descoperite în România. Klaus Iohannis l-a sunat...

Noi bucăţi de dronă rusească, descoperite în România. Klaus Iohannis l-a sunat de urgenţă pe Jens Stoltenberg

În zona localității Plauru, județul Tulcea, au fost descoperite, sâmbătă, fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, a transmis MApN.

Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite vor fi ridicate pentru analiză și expertizare tehnică.

Ce i-a spus Iohannis lui Stoltenberg?

Iohannis a declarat că aceasta este „o încălcare absolut inacceptabilă a spaţiului aerian suveran al României, stat aliat NATO, cu riscuri reale la adresa securităţii cetăţenilor români din zonă”.

Șeful statului a adăugat că a vorbit cu Secretarul General al NATO și l-a informat despre aceste bucăți de drone găsite. Jens Stoltenberg a declarat ulterior discuției cu Klaus Iohannis că nu există indicii ale unui atac intenționat asupra NATO.

Reiterez condamnarea fermă a atacurilor repetate ale Rusiei împotriva populației și a infrastructurii civile ucrainene, inclusiv cele asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre, din apropierea frontierei cu România.

Aceste atacuri, profund nejustificate, încalcă normele de drept internațional, fiind crime de război.

Identificarea astăzi de către autoritățile române pe teritoriul României, în proximitatea frontierei cu Ucraina, de noi fragmente de dronă, similară cu cele folosite de armata rusă, indică faptul că a avut loc o încălcare absolut inacceptabilă a spațiului aerian suveran al României, stat aliat NATO, cu riscuri reale la adresa securității cetățenilor români din zonă.

Condamn cu fermitate acest incident provocat de atacurile rusești la porturile ucrainene de la Dunăre!”, a transmis președintele României Klaus Iohannis.

Cum a reacţionat Stoltenberg?

Jens Stoltenberg a scris pe Twitter, în urma discuției cu președintele Klaus Iohannis, că „nu există indicii ale unei intenții de a ataca #NATO, însă atacurile sunt destabilizatoare.

Salut decizia SUA de a trimite mai multe avioane F-16 pentru poliția aeriană a NATO. Suntem solidari cu România”.

Marcel Ciolacu a salutat, sâmbătă, solidaritatea aliaţilor din NATO, după ce au fost descoperite noi fragmente de dronă pe teritoriul României.

440 afisari

13 COMENTARII

 1. Dulapu: Tati, ala marele m- o bătut…
  Tati (alias Stolte): Cine ? Galiganul ala? N- o vrut dragu tati te-o dărâmat…din greșeală.

 2. Atata il duce mintea atata face !Tu ca ,,sef de stat” (vai de capu’tau)puteai sa iei legatura cu Putin si sa discuti barbateste Dar cu cine cu un labagiu timorat inchis in palatoiul acela pe care nu-l meriti Puteai cere lamuriri de la ambasada Rusa,labagiule!Era o peroda cand fara ambasade nu puteai aduce PENELEPRELE la guwernarea voastra de ca.ca.t

 3. Avem un prezident ultracapabil, pus pe treaba. Dovada acestui fapt este ca a fost ales si a doua oara. Daca legea ii permitea, cred ca lua si cel de-al treilea mandat…
  Vai mama noastra de votanti.

 4. A deraiat vantul una bucsta rest dintr o ceva si fac astia atata fam tam! Nu va e ba jena la razboiul pt care toti contribuiti sa vorbiti de niste fiare contorsionate ca agresiune!!Daca e de la ucrainienii astia atat de tupeisti?

  • Zmeule, dacă-ți zboară o dronă peste casă ai nămol în pantaloni de nu-l poți trage după tine.
   Ia-ți trotineta și bagă o tură să salvezi planeta până nu se interzic pe șușele.

 5. Am citit pe undeva că la Piața de vechituri din Galați găsești ” bucăți din drone ” , între 5 -20 de EURO bucata , în funcție de mărime.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Horoscop – duminică, 10 decembrie 2023. Sfat pentru toţi nativii: bucuraţi-vă de micile plăceri ale vieţii!

Horoscopul zilei de duminică, 10 decembrie 2023, ne atenţionează că ar trebui să ne bucurăm de micole plăceri ale vieţii. Berbecii sunt brutal de...