AcasăPoliticaNimeni nu a pierdut la alegeri

Nimeni nu a pierdut la alegeri

Dacă ar fi după voința mea, aș vrea alegeri în fiecare săptămână. Pentru primari, pentru secretare, pentru șefe de cabinet cu picioare lungi, pentru șoferi, pentru paznicul din tura de noapte, pentru consilieri cărora să nu le miroasă subsuoara și chiar și pentru primari. A, de ăștia am mai zis.

Sunt atâtea basme cu alegerile încât mi se pare că Ispirescu va regreta că s-a grăbit cu poveștile lui. Și Creangă la fel. S-au repezit amândoi să moară în loc să îmbogățească literatura cu fapte de viață. Cărtărescu nu le-ar putea descrie, căci din fanta urnei nu ies oxiuri. Nu se pricepe.

Să ne dăm votul. Pe gârlă

La Sectorul 1, coproducția româno-franceză Clotilde Armand se războiește cu Dan Tudorache. Cere să-l rețină poliția pentru fraude electorale. Și ce program să execute cu el? Ce să-i facă? Să-l bată până îi curg voturile pe nas? Ale cui? Ale lui sau ale ei? Îmi place tot mai mult de Clotilde. Graseiază atât de frumos încât parcă aud motorul unei Tatra. Este limba Tatra vorbită de urmașa lui Balzac. Și ăsta, Balzac, alt neinspirat. „Femeia la 30 de ani”. Vax. Era altceva dacă scria „Femeia la vârsta Clotilde”. Nu mă interesează scorul alegerilor la primărie. E treaba lor. Nu eu i-am pus să concureze. Oricum, nu va pierde niciunul. Tudorache va avea câștigul de a conversa în franceza vorbită de o ie românească, iar Clotilde va câștiga dreptul de a mai trage o dată. Data viitoare.

La Focșani, alt circ. Ion Ștefan, ăla cu „Grinda”, cică ar fi fost furat la voturi de PSD. Mi-e greu să înțeleg cum a ajuns el la concluzia asta, din moment ce greșește inclusiv când numără la averea lui. Înmulțește cu plus infinit, din care scade sponsorizarea pupilei. „Grindă”, nu așa. Declar-o la ANAF și plătește impozitul pe ea. După mine, nici aici nu pot fi pierderi. Toată lumea câștigă. Focșenenii un primar de-al lor, iar PNL o grindă de care să-și atârne partidul.

În țară, PNL a câștigat totul. Așa a zis Iohannis și cu sașii nu mă pun. Nici nu înțeleg, nici nu înțeleg. De două ori zic. Nici bancuri nu le poți spune. Se uită la tine ca un Husky care te privește la fel și când îi e sete, și când îi e dor de mă-sa, și când vine echinocțiul sau vrea la montă. Nici PSD nu a pierdut. Își va recupera baronii sau își va face alții. PNL rămâne cel mai tare partid. Și cel mai mare. Tot Iohannis a zis-o. Ciolacu spune că PSD n-a pierdut. USR e cel mai bun și are perspective. Ce naiba, la alegerile astea chiar nu pierde nimeni?

author avatar
Valentin Boeru
412 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger