AcasăPoliticaNicușor Dan, un Vlad Țepeș pentru Primăria Capitalei. „Nu vor mai rămâne...

Nicușor Dan, un Vlad Țepeș pentru Primăria Capitalei. „Nu vor mai rămâne acolo”

Nicusor Dan discuta cu presa, dupa ce si-a depus candidatura, ca independent, pentru functia de primar general al Capitalei, in Bucuresti, luni, 30 aprilie 2012. RAZVAN LUPICA / MEDIAFAX FOTO

Candidatul independent Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi USR PLUS, a obţinut 42,78% dintre voturi pentru funcţia de primar general al Capitalei, iar actualul edil, Gabriela Firea, candidatul PSD – 37,99%, potrivit datelor parţiale ale Biroului Electoral Central, după numărarea a aproximativ 95,29% dintre voturi.

Întrebat ce va face prima dată după ce va ajunge, oficial, în locul Gabrielei Firea, Nicușor Dan a spus, la B1TV că „demiterea directorului Direcției Juridice”.

Nicușor Dan începe mare restructurare „Există compartimente supradimensionate”

În prima zi după calegerile locale. noul primar al Capitalei, Nicușor Dan este hotărât să facă ordine.

„Vor fi evaluate și compartimentele din primărie și administrațiile din subordine. Sunt 35.000 de angajați, ei nu sunt doar funcționari publici, ci și medici, personal medical din cele 19 spitale, șoferii STB, personalul tehnic, cei de la Termoenergetica…

Există în Primăria Capitalei oameni competenți care, fără îndoială, își vor păstra locurile de muncă. Există oameni care, în urma procesului de restructurare, nu vor mai rămâne acolo”.

Noul primar al Capitalei a spus că sunt vizate „companiile municipale. Aproape toate vor dispărea, mai puțin Termoenergetica. Nu văd vreo una care să aibă vreo șansă să rămână”.

Nicușor Dan: Șefimea numită politic va dispărea

„În unele dintre ele muncesc oameni competenți… ei se vor întoarce în administrație”, a mai spus Nicușor Dan la B1TV, precizând că „șefimea numită politică” va dispărea.

Totodată, Nicușor Dan a afirmat că „este posibil să există compartimente supradimensionate sau după digitalizare să nu-și mai găsească sens”.

Cum a câștigat Nicușor Dan alegerile

Nicuşor Dan şi-a făcut campanie pornind de la ce nu a făcut Gabriela Firea, a arătat un Bucureşti în paragină, prost gospodărit după 4 ani de administraţie PSD, a arătat „jaful” din companiile municipale şi angajările făcute la acestea (foşti angajaţi ai Primăriei Voluntari, apropiaţi ai primarului, fini etc) – „caracatiţa Firea”.

Cele mai importante puncte din programul electoral sunt: înfiinţarea unei linii de metrou de suprafaţă pe actuala infrastrucură CFR, construirea a 15 parcări park&ride la principalele intrări în oraş, Centura Verde a Bucureştiului şi o pădure urbană de 20 ha în spatele stadionului Ghencea, înlocuirea a 300 km de conductă din reţeaua principală de termoficare.

Pe social, cele mai importante promisiuni sunt: menţinerea ajutorului social pentru persoanele cu handicap şi acordarea unui ajutor pentru părinţii care nu prind loc la grădiniţele de stat ca să-şi dea copiii la privat. Sloganul de campanie: „Împreună construim noul Bucureşti”.

author avatar
Eli Dan Davidescu
509 afisari

5 COMENTARII

  1. Programe…programe..
    Al cui e terenul in spatele stadionului…ca sa vedem ce interese imobiliare urmareste…ca padurea…o sa o vada nepotii lui Nicusor…cand o creste…

  2. Un Șpaga Voda a fost ales !
    Daca el negocia cu interlopii si era un nimeni, acum este aceleași, numai ca-i un nimeni primar general, si se joaca cu bani multi

  3. este amuzant cetatanul. abia astept sa vad ce va face. acum da pe gura multe. mai tirziu va inghiti tot ce spune acum, cu noduri.

  4. Cand a avut timp sa vada toate acestea? Cand lipsea de la sedinte, stand pe holurile tribunalelor pentru cele 400 (!!! rudotel ) de procese intentate Primariei? Cum va rezolva cu procesele? Daca continua isi da la gioale singur, daca le retrage, toata lumea isi va da seama ca au fost doar frane in calea unor proiecte. Oricum bibilica este zdruncinata. Dar ce mai conteaza?

  5. E genu sa dea tepe nu sa traga in teapa. Genul Petrov care o sa umple piata cu tepe… ?,,, a umplut tara,,,

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger