AcasăPoliticaNicușor Dan, nu ești singur! Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, declarat de...

Nicușor Dan, nu ești singur! Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, declarat de instanță, colaborator cu identitate reală

Întâmplările de ieri cu Nicușor Dan, adică presupusa colaborare a sa cu securitatea ceausistă, ne arată cât se poate de clar că turnătoria de bunăvoie, colaborarea, tot de bunăvoie, ba cu Securitatea lui Ceausescu, ba cu organele de cercetare penală, sunt deja, un mod de viață pentru liderii USR-ului. Să nu îi uităm și pe Roxana Wring, membră fondatoare a USB-ului și fosta mână dreaptă a primarului Capitalei, cea care a primit verdict de colaborare cu Securitatea dar și pe Cătălin Drulă, președintele USR-ului, care atunci când era ministru al Transporturilor se cabla de bunăvoie și îi înregistra pe toți cei care îi intrau in birou, pentru ca mai apoi să îi livreze pe tavă la DNA.

La aceasta tripletă magică de turnători și colaboratori se adaugă și edilul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Mihaiu a apelat la forma clasică de a scăpa de propriile sale probleme penale: s-a apucat să își înregistreze și să își denunțe colegii din PMP, partid cu care, de altfel, acum USR-ul se află în alianță. Dorind cu disperare să își închidă dosarele sale penale, decide să se cableze  (după modelul deja patentat de șeful sau de partid, Cătălin Drulă)  pentru a înregistra un consilier local al PMP din Consiliul Local al Sectorului 2 (Cătălin Șerpescu), un consilier general al PMP din Consiliul General ( Cătălin Militaru) , care era și șeful organizației PMP sector 2, și un om de afaceri din sectorul 2 (Corin Romanescu). Depune o declarație la Parchetul General și cere să fie cablat cu tehnica Parchetului, după care merge la o întâlnire cu cei trei, care atenție! Îi spun clar lui Mihaiu că ei doresc rezolvarea unei probleme “ numai conform legii”. Înregistrările și anchetă jurnalistică au fost difuzate  în 21 mai la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3.

În august 2021, Mihaiu, se prezintă cablat, la întâlnirea cu cei trei, unde omul de afaceri Corin Romanescu îi spune edilului de la Sectorul 2 că îi va cere autorizații pentru amplasare de panouri publicitare, subliniind de mai multe ori că vrea că totul să se desfășoare legal. La o întâlnire ulterioară, unde erau doar Mihaiu și Militaru, Mihaiu încearcă să smulgă de la Militaru declarații compromițătoare despre omul de afaceri Corin Romanescu, instigându-l de-a dreptul pe Militaru să spună că ar avea vreun avantaj material de la Romanescu. Văzând că Militaru spune că nici el și nici Șerpescu nu au avantaje materiale de la Romanescu, Mihaiu insistă să afle alte informații compromițătoare despre omul de afaceri. Nu află nimic, însă aceste înregistrări așa cum erau, ajung pe masă procurorilor de la Parchetul General și Mihaiu reușește să obțină reținerea pentru 30 de zile a celor trei. Așa cum era de așteptat, instanța de judecată decide, în primă fază, că cei trei trebuie să fie eliberați iar înregistrările făcute de edilul Sectorului 2 sunt declarate ILEGALE.

În cea de-a doua fază procesuală, desfășurată la Sectia 1 Penală, din cadrul Tribunalului București, instanța constată nulitatea mijlocelor de probă, adică a înregistrărilor efectuate de primarul Mihaiu și le exclude din materialul probator. Însă partea cea mai interesantă din această sentință, este aceea în care Radu Mihaiu este declarant de către instanță ca fiind  ”colaborator cu identitate reală” al organelor de cercetare penală. Publicăm, mai jos, partea din sentință, unde Mihaiu este declarat ca fiind colaborator cu identitate reală.

În baza art.138, alin. 1, lit. g, teză finală, Cod Procedură Penală, constată calitatea de COLABORATOR CU IDENTITATE REALĂ, a numitului Mihai Radu Nicolae. În baza art. 102, alin. 3, Cod Procedură Penală, raportat la art. 146, indice 1, alin 3,10, Cod Procedură Penală, admite excepția nulității mijloacelor de probă constând în înregistrările efectuate prin folosirea de dispozitive tehnice de către colaboratorul cu identitate reală Mihaiu Radu Nicolae pe care le exclude din materialul probator.

Acesta este USR-ul și aceștia sunt liderii săi! Una clamează și alta fac. Useriștii pretind că la ei începe și se termină rectitudinea morală în politică, că ei sunt singurii politicieni anticomuniști și anti-securiști, că ei sunt singurii incoruptibili. În realitate, USR mustește de lideri penali pe metrul pătrat, mai nou s-au înmulțit iată și turnătorii la securitatea ceaușistă, dar și cei la Procuratura capitalistă, cât despre anticomunism, hai să fim serioși! Foștii lideri comuniști Emil Bobu și Tudor Postelnicu ar fi invidioși pe atitudinile intransigente de sorginte stalinistă ale unor lideri USR.

author avatar
Andrei Coman