AcasăPoliticaNicușor Dan, lovitură dură de la USR! Rectificarea bugetului Capitalei a picat...

Nicușor Dan, lovitură dură de la USR! Rectificarea bugetului Capitalei a picat la vot

nicusor danNicușor Dan, lovitură dură de la USR! Rectificarea bugetului Capitalei a picat la vot

Nicușor Dan a primit o mare palmă din partea USR-ului. Consilierii generali au respins a opta rectificare bugetară, care ar fi modificat bugetul PMB pentru anul 2021.

Rectificarea ar fi făcut posibilă absorbţia primei tranşe de 260 milioane de lei din fonduri europene pentru achiziţionarea a 100 de tramvaie noi în Capitală. O parte din consilierii USR au votat împotrivă, iar cei de la PSD au absentat de la ședință.

Nicușor Dan îi face iresponsabili pe cei din USR

Edilul Capitalei îi acuză de „iresponsabilitate” pe cei care au contribuit la acest „vot nefericit”, dar anunță că „pare” să fie fost găsită o soluție alternativă.

„Colegii din executiv au lucrat toată după-amiaza ca să găsească o soluţie după votul nefericit de azi din Consiliul General pe absorbţia primei tranşe de 260 milioane de lei, bani europeni, pentru 100 de tramvaie, contract aflat în execuţie. O modificare în finanţarea prin Ministerul Dezvoltării (care a făcut eforturi să strângă banii la sfârşit de an) necesita o rectificare minoră a bugetului municipalităţii, care să fie votată de Consiliul General. PSD nu a participat la şedinţă, iar o parte din consilierii USR nu au votat rectificarea. Astfel, rectificarea nu a trecut la vot”, a scris edilul pe Facebook.

El a explicat că exista riscul ca finanţarea europeană să fie reziliată sau cel puţin întârziată 2-3 luni, cu complicaţii administrative pentru Ministerul Dezvoltării şi pentru Primăria Capitalei.

Cum se apără cei din USR

Potrivit primarului, municipalitatea urma să plătească în plus penalităţi furnizorului pentru întârziere la plata facturilor emise.

„Pare că executivul din Primărie a găsit soluţia alternativă, vom avea confirmarea mâine. Asta nu şterge iresponsabilitatea acţiunii de azi a consilierilor care au lipsit sau care nu au votat”, a menționat Nicuşor Dan.

Rectificarea negativă anunţată de Nicuşor Dan este menită să scadă bugetul Capitalei în aşa fel încât să dea impresia că primarul general şi-a atins ţintele pe care le-a anunţat în prima jumătate a acestui an, afirmă USR. Uniunea Salvaţi România susţine că „suma totală pe care vrea să o taie” edilul este de 324 milioane de lei.

author avatar
Andreea Vlad
397 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger