AcasăPoliticaNicușor Dan, independentul de la partide

Nicușor Dan, independentul de la partide

Nicușor Dan se pregătește de 12 ani să devină primar general al Capitalei. Își dorește atât de mult, încât nici nu-l mai interesează cine îl susține. Un candidat independent care, deși susține că vrea să scape Bucureștiul de mafia imobiliară, tocmai el are în spate oameni care fac afaceri imobiliare în acest domeniu. Disperarea lui pentru fotoliul de primar general l-a făcut să accepte inclusiv susținerea politicienilor care n-au avut nicio reținere în a tăia pensii și salarii, ne referim aici la fostul partid de guvernământ PDL.

În 2008, independentul Nicușor Dan a fondat Asociația ”Salvați Bucureștiul”, cu ajutorul căreia a blocat în instanță mai multe proiecte ale municipalității motivând că afectează clădirile istorice din București și spațiile verzi. Timp de patru ani și-a făcut încălzirea visând la fotoliul de primar general.

După anunțarea candidaturii la funcția de primar general, ca independent, în 2012, Nicușor Dan obținea sprijinul câtorva intelectuali, iar rezultatul obținut l-a clasat pe locul al 3-lea, după o campanie desfășurată doar în mediul online.

Patru ani mai târziu, Nicușor Dan nu renunță, drept pentru care înființează Uniunea Salvați Bucureștiul și în 2016 se înscrie din nou în lupta pentru fotoliul de primar general al Capitalei. USB a fost gândit ca un partid local care să salveze Bucureștiul, de cine și ce, doar Nicușor Dan știa și care să se axeze pe rezolvarea unor probleme punctuale ale Capitalei.  Dan a pierdut și de această dată lupta pentru Primăria Capitalei, dar a adus în Consiliul General al Municipiului București un număr însemnat de consilieri, care nu au făcut altceva decât să blocheze proiecte și să deschidă la Tribunal procese după procese. La alegerile locale din 2016, Nicușor Dan obține un scor de 30,5% din opțiuni, sub scorul de 46% al Gabrielei Firea. Un alt eșec marca Nicușor Dan, dar o altă formațiune politică. Uniunea Salvați Bucureștiul devine Uniunea Salvați România și participă la alegerile parlamentare din toamna aceluiași an.

Sfârșitul anului 2016 nu a fost unul prea fericit pentru Nicușor Dan. Autoritatea Electorală Permanentă a reclamat existența unor ilegalități legate de finanțarea partidului. Acesta a fost doar începutul necazurilor lui Nicușor Dan, care din lider de partid ajunge din nou independent. Și-a trădat partidul, electoratul și partenerii pentru a se alia cu PNL. E drept că și-a înregistrat și un nou partid UFL – Uniunea Forțelor Locale, numai că nu a avut sorți de izbândă.

Așadar alegerile locale din 2020 îl găsesc pe Dan fix cum era în 2012. Independent! Teama de încă un eșec îl face pe Nicușor Dan să bată la poarta partidelor politice, vechi, hârșâite în lupta politică din ultimii 30 de ani. Nu-l interesează trecutul partidelor, ci obținerea sprijinului formațiunilor politice din opoziție, doar în ele vede soluția câștigătoare. Dacă în alegerile locale din 2016, Nicușor Dan avea și o deviză ”Decât blaturi între aceleași partide, mai bine oameni noi”, acum pare că nu îl interesează că este susținut chiar de ”vechii blatiști”, de exemplu, de Vasile Blaga, transformat din democrat liberal în liberal. PNL (fostului PDL) care în 2010 nu a avut nicio reținere în a tăia 25 % din salariile bugetarilor, 15 % din pensii și din indemnizația de șomaj. O altă deviză a lui Nicușor Dan în alegerile din 2016 a fost „Salvează Bucureștiul de politicieni”, ceea ce în 2020 nu mai este valabil. Independentul Nicușor Dan fix cu politicienii s-a aliat pentru a intra în lupta pentru fotoliul de primar general.

289 afisari

2 COMENTARII

  1. El il iubeste pe Soros, caruia ii executa ordinele intocmai.
    L-am urmarit la TV, baiatul asta Primar General ar fi dezastru pentru Bucuresti, e praf rau de tot.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger