AcasăPoliticaNicușor Dan le declară război total angajaților Primăriei Capitalei! Șefii Poliției Locale,...

Nicușor Dan le declară război total angajaților Primăriei Capitalei! Șefii Poliției Locale, amenințați pe față!

Nicusor DanNicușor Dan începe Revoluția la Primăria Capitalei! Prima instituție ce riscă desființarea / foto: News.ro

Nicușor Dan este decis să zguduie din temelii administrația PMB. Noul edil anunţă schimbări radicale la Poliţia Locală, o instituție despre care spune că este foarte ineficientă, cu un management total defectuos.

El spune că mare parte dintre angajaţii Poliţiei Locale s-au specializat în a sta în birou şi a nu merge pe teren. Dar asta nu e tot. Nicușor Dan îi amenință pe șefii Poliției Locale cu demiterea! Vor exista indicatori de performanţă, iar cei care nu îi îndeplinesc, vor fi sancţionaţi sau chiar demişi.

„Există o problemă, fără discuție, în Poliția Locală. Este ineficientă, cu un management defectuos, mare parte s-a specializat în a sta în birou, nu pe teren. Deficiențe majore la siguranța publică, la protecția mediului, nu-și fac treaba la protecția în construcții etc. În câteva săptămâni, vom face un management de performanță și la Poliția Locală! Le impun indicatori de performanță. Șefii Poliției Locale pot fi schimbați!”, a declarat Nicușor Dan la Digi 24.

Ce reguli noi le impune bucureștenilor Nicușor Dan

Primarul ales al Capitalei a discutat și despre aglomerația zilnică din subteran, în contextul pandemiei de COVID-19. Nicușor Dan a dat asigurări că la orele de vârf mijloacele de transport vor fi suplimentate. El trage un semnal de alarmă cu privire la disfuncționalitatea transportului de suprafață. Noul edil a transmis că, „în privința transportului public, trebuie să vedem orele de vârf și să redistribuim resursele pentru a nu avea alglomerații”.

„În vremuri normale, faptul că metroul este aglomerat nu trebuie să fie un lucru rău, e o dovadă a succesului, însă într-o perioadă de coronavirus e un semnal că cealaltă componentă a transportului public nu funcționează. Vorbesc despre STB – tramvaie, troleibuze, autobuze. Trebuie ca transportul public să funcționeze la întreaga capacitate în orele de vârf. Să redistribuim toate resursele către acele ore de vârf pentru a nu avea aglomerație”, a spus acesta.

Nicușor Dan le promite bucureștenilor metrou de suprafață. „La sfârșitul mandatului meu, situația va fi mult mai bună în București. Vom avea metroul de suprafață, pe inelul de centură al Capitalei. Vom avea mari parcări în jurul Capitalei. Terminăm și modernizarea rețelelor de tramvai. Apoi, va fi și semaforizare inteligentă, cu camere video care iau decizii în timp real, în funcție de nivelul traficului”, a mai spus noul edil.

Nicușor Dan: „Recomand ca oamenii să poarte mască și afară”

Printre măsurile care ar crește gradul de protecție al cetățenilor este purtarea măștii în exterior. Acesta le recomandă bucureștenilor să poarte mască și afară, gest care îi va proteja și pe ei, dar și semenii. Chiar dacă București nu a atins încă gradul de pericol la care masca este obligatorie în aer liber, Nicușor Dan este de părere că această soluție ar ajuta la reducerea infectărilor.

„Acum în București suntem în scenariul galben, după cum au spus specialiștii. E o situație periculoasă care trebuie tratată cu maximă responsabilitate. E foarte important să respectăm acele măsuri elementare pe care ni le recomandă toată lumea. Recomand ca oamenii să poarte mască și afară, nu numai în interiorul spațiilor închise. E foarte simplu. Eu fac asta de când a început această criză. Să ne spălăm pe mâini și să evităm locurile aglomerate.

Pe chestiunea purtatului măștii există niște normative care au fost date de autoritățile centrale și care impun portul măștii în spațiu deschis de la un anumit grad încolo, pe care Bucureștiul nu l-a atins încă. Eu recomand tuturor oamenilor să poarte mască de protecție în afară, pentru că nu poate decât să-i protejeze și pe ei și pe cei cu care în contact”, a declarat Nicușor Dan.

author avatar
Andreea Vlad
1.183 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger