AcasăPoliticaNicușor Dan, criticat dur. Firea: 200.000 de bucureșteni vor plăti enorm pentru...

Nicușor Dan, criticat dur. Firea: 200.000 de bucureșteni vor plăti enorm pentru locurile de parcare de reședință

Nicușor Dan, criticat dur. Firea: 200.000 de bucureșteni vor plăti enorm pentru locurile de parcare de reședință (foto: Facebook)

Fostul edil al Capitalei a reacționat pe un ton categoric pe marginea recent votatei măsuri privind creșterea taxelor pentru parcările de reședință din București, criticându-l pe Nicușor Dan.

După ce s-a aflat că în ședința de marți a Consiliului General al Municipiului București (CGMB) s-a dat undă verde majorării taxelor în cazul acestor parcări, Gabriela Firea a trimis săgeți în direcția succesorului său din fotoliul destinat primarului Capitalei, referitor la aceste creșteri – despre care Nicușor Dan a ales să sublinieze că au fost solicitate de către primarii de sector.

”200.000 de bucureșteni vor plăti enorm pentru locurile de parcare de reședință. Pentru unii dintre ei taxa se mărește DE 10 ORI, atenție, DE 10 ORI! Noul primar general “de dreapta” a decis, fără vreun fel de anunț sau consultare publică, să pună această nouă taxă pentru parcările de lângă blocuri. Bine că nu a dat vina tot pe mine și pentru majorarea asta! M-am obișnuit!”, susține Firea, miercuri dimineață, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Firea: Nu poți să vii cu creștere atât de mare, peste noapte

Social-democrata face referire la situația din alte capitale europene, fără să treacă, însă, cu vederea și situația salariilor, prin comparație cu cele autohtone. ”Noul primar general, o năpastă picată pe capul bucureștenilor, uită că înainte să vină cu un nou bir pentru bucureșteni, trebuie să vină cu soluții.

Nu poți să vii cu creștere atât de mare, peste noapte. Da, tariful de până acum era mic în comparație cu alte capitale europene, cum ne place să comparăm. Însă, acolo și salariile sunt altele!

Poate nici suma majorată de 10 ori nu e mare, în aceeași comparație. Însă, în buzunarul românilor se va resimți”, mai susține fostul primar general al Bucureștilor.

Fostul primar al Capitalei: În condiții de criză economică, tu vii cu încă o povară pentru buzunarele bucureștenilor?

Totodată, Gabriela Firea aduce în discuție și efectele, la nivel economic, generate de pandemia de COVID-19 în rândul românilor, de unde și concluzia că ”este inacceptabil” să se adauge o nouă ”povară” pentru portofelele locuitorilor Capitalei. ”Oare se termină pandemia Covid, iar bucureștenii își vor reveni financiar până la anul? Așa că “meritau” o supra-taxare?

În condiții de criză economică, tu vii cu încă o povară pentru buzunarele bucureștenilor? Este inacceptabil!”, conchide Firea.

Ce anunțase Nicușor Dan

După ce se încheiase ședința CGMB-ului, edilul Nicușor Dan – care a participat la discuții în sistem online, fiind în izolare după ce fiica sa a primit, zilele trecute, rezultat pozitiv la testarea pentru COVID-19 – a anunțat, marți după-amiază, că au fost aprobate ”o serie de proiecte de hotărâre importante pentru Capitală”. Una dintre ele fiind și cea privind creșterea taxelor pentru parcările de reședință. ”La solicitarea primarilor de sector din București, în Consiliul General s-a votat azi și majorarea taxelor pentru parcările de reședință. Aceste taxe vor crește efectiv începând cu 2022 și vor ajunge până la o sumă cuprinsă între 300 și 600 de lei pe an, în funcție de zonă.

E de subliniat că banii din aceste taxe ajung la primăriile de sector, iar primarii de sector au cerut majorarea acestor taxe pentru creșterea bugetelor sectoarelor, urmând astfel să se asigure și mai buna întreținere a acestor parcări”, sună mesajul pe care l-a transmis primarul Nicușor Dan, via Facebook.

289 afisari

3 COMENTARII

  1. jos cu toti combinagii si mincinosi care nu au produs un pai si vin sa creasca taxe pe care s au jurat pe tot ce au vrut ca nu vor creste in acest an sub nici o forma . mitomani ,incompetenti , mancatori de bani publici fara rost si inutili!!!!!!!!!!!!!

  2. Solutia este sa mergem mai mult pe jos sau cu bicicleta.Astia profita de boiereala de neam prost a romanului parvenit.Nu mai merge nici la toaleta decat cu masina.Pentru salvarea sanatatii noastre niste guvernanti intelepti ar ridica pretul carburantului la 20 de lei.Sa vedem atunci daca toti cocalarii,mai ales tineri,vor mai sta cu motoarele pornite in parcari.Stationarea cu motorul pornit a devenit sport national la cocalaromani.Unii mai murim si de cancer la plamani cei mai multi din Europa spun statisticile.De,masca nu apara nici macar de covid darami-te de prostie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger