AcasăPoliticaNicușor Dan, chemat sâmbătă la Cotroceni

Nicușor Dan, chemat sâmbătă la Cotroceni

Nicușor Dan, chemat sâmbătă la Cotroceni (foto. Nicușor Dan/Facebook)

Președintele are, sâmbătă, două întrevederi prevăzute pe agenda oficială de lucru.

În primă fază, primarul Capitalei va ajunge la sediul Președinției, pentru a discuta cu președintele Iohannis. Din câte s-a anunțat din direcția Cotrocenilor, întrevederea pe care șeful statului o va avea cu edilul Nicușor Dan este programată să înceapă la 11.30.

Câteva ore mai târziu, respectiv după-amiază, de la ora 17, Klaus Iohannis se va afla față în față cu mai mulți voluntari SMURD și studenți mediciniști voluntari. La finele acestor discuții, Klaus Iohannis va face declarații de presă.

Mesajul premierului de Ziua Internațională dedicată voluntarilor

Prezența voluntarilor la Cotroceni are loc într-o zi specială, cea dedicată, la nivel internațional, persoanelor care fac voluntariat. Cu această ocazie, Ludovic Orban a făcut public un mesaj. ”Respect și recunoștință față de munca voluntarilor, cei care, indiferent de circumstanțe, se dedică aproapelui. În momente dificile, ei sunt oamenii care întind o mână de ajutor celor din jur, dovedind preocupare, empatie, bunătate și umanitate”, a menționat premierul.

Mai mult, Ludovic Orban a subliniat și faptul că ”perioada dificilă a pandemiei a arătat cum voluntariatul creează punți, educă și ne educă în spiritul solidarității. Oameni obișnuiți, cadre medicale, personal din mai multe arii de competență s-au implicat altruist și au dovedit o putere incredibilă de mobilizare.

Cea mai recentă dovadă este implicarea impresionantă a studenților la medicină, care oferă din timpul, expertiza și energia lor pentru a se alătura eforturilor de tratare a pacienților infectați și combaterii răspândirii noului coronavirus. Faptul că la nivelul Guvernului am modificat legislația, în sensul încurajării studenților la medicină din anii terminali să desfășoare activități de voluntariat, a fost un pas firesc, având în vedere că, îndeosebi în perioade de răscruce, cum este cea pe care o traversăm, voluntarii rămân o resursă indispensabilă a comunității. Răspunsul primit din partea societății este încurajator și responsabilizează instituțiile statului la o mai mare deschidere către activitățile de voluntariat”.

author avatar
Cristina Stefan
169 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger