AcasăPoliticaNicuşor Dan anunță că l-a felicitat Ciolacu: „Mi-a spus că ar trebui...

Nicuşor Dan anunță că l-a felicitat Ciolacu: „Mi-a spus că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului” – VIDEO

sursa foto: Facebook/Nicușor Dan

Continuă să apară ecouri ale alegerilor locale din 9 iunie. Actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, câștigător al unui nou mandat în fruntea PMB, spune că premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, l-a sunat să-l felicite. Edilul general a dezvăluit că a discutat deja și cu președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a spus, marţi dimineață, la un post de televiziune, că premierul Marcel Ciolacu l-a sunat pentru a-l felicita în urma obţinerii unui nou mandat şi că i-a transmis că ar trebui să discute despre viitorul Bucureştiului.

Nicușor Dan: Mi-au spus că sunt deschişi la dialog

De vorbit, Nicușor Dan spune că a vorbit și cu liderul PNL, Nicolae Ciucă. Și acesta l-a felicitat, din câte spune edilul, după obținerea unui nou mandat în fruntea Primăriei Capitalei.

„Am vorbit cu domnul Ciucă ieri dimineaţă. Am avut o discuţie, m-a felicitat. Am lăsat un dialog deschis pentru o eventuală colaborare viitoare. Domnul Ciolacu m-a sunat, de asemenea, ca să mă felicite. Domnia sa mi-a spus că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului, după ce toate lucrurile acestea se vor lămuri.

Mulţi politicieni mi-au trimis mesaje de felicitare. Încă nu am apucat să răspund la toate. (…) Domniile lor m-au sunat şi m-au felicitat şi mi-au spus că sunt deschişi la dialog”, a declarat Nicuşor Dan, la postul B1 TV.

În ceea ce priveşte formarea unei majorităţi în viitorul Consiliu General, el a precizat că aşteaptă să vadă cum vor fi distribuite mandatele.

„Pare că Alianţa Dreapta Unită o să aibă 16 – 17 locuri din cele 55. REPER-ul pare că o să aibă 3 – 5 locuri. Deci, împreună o să aibă undeva la 20 de locuri. Pentru majoritate mai e nevoie de 8. Îmi doresc foarte tare ca PNL să fie parte din majoritate, ei vor avea 7 – 8 locuri. O să vedem exact numărul de locuri şi, după aceea, o să începem discuţiile. Eu am avut o colaborare bună cu PNL, USR, PMP în mandatul precedent”, a explicat, marți, primarul general al Capitalei.

Candidează Nicuşor Dan la prezidențiale în 2024?

Pe de altă parte, Nicuşor Dan a exclus o candidatură la alegerile prezidenţiale din acest an. Ce răspuns a dat primarul Capitalei, întrebat despre acest subiect?

„Nu voi candida la alegerile prezidenţiale în 2024. Ce se va întâmpla în viitor, o să mai vedem. Dar în 2024, nu”, a spus Nicușor Dan, la postul TV.