AcasăPoliticaNicușor Dan anunță: Bucureștiul va avea la sfârșitul acestui an cea mai...

Nicușor Dan anunță: Bucureștiul va avea la sfârșitul acestui an cea mai mare Bancă de Alimente

sursa foto: Facebook/Nicușor Dan

Bucureștiul va avea, la sfârșitul acestui an, „cea mai mare Bancă de Alimente realizată de o autoritate publică din România ” – anunță, miercuri, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. „Spunem astfel stop risipei alimentare” – susține edilul.

Veștile despre construirea complexului de servicii sociale, în zona Lira-Sebastian, au venit miercuri dimineață, 12 iunie. Iar din câte reiese din anunțul edilului, planul ar fi ca până la finalul lui 2024 complexul să fie gata.

sursa foto: Facebook/Nicușor Dan

„Bucureștiul va avea la sfârșitul acestui an cea mai mare Bancă de Alimente realizată de o autoritate publică din România.

Primăria Capitalei, prin Direcția de Asistență Socială, construiește în zona Lira-Sebastian un complex de servicii sociale care va avea mai multe funcțiuni: o Bancă de Alimente, o cantină socială, un Centru de formare profesională în domeniul Horeca pentru persoane vulnerabile, un centru de informare și consiliere pentru femei și centre de zi pentru copii și adulți cu dizabilități”, a scris primarul Nicușor Dan pe pagina sa Facebook.

Din câte a mai precizat Nicușor Dan, complexul este format din 4 clădiri, una fiind deja finalizată, două în curs de finalizare, iar la cea de-a patra lucrările au ajuns la 60%.

Nicușor Dan: Spunem astfel stop risipei alimentare

Edilul spune că, prin acest demers, se urmărește stoparea risipei alimentare și sprijinirea celor care, din motive financiare, „se află în situații de risc”.

„Aici, colegii de la Asistență Socială vor colecta, depozita și distribui către persoanele aflate în nevoie alimentele donate de producători din industria alimentară și retaileri, alimente care nu mai pot fi vândute, dar sunt potrivite pentru consum.

Spunem astfel stop risipei alimentare, îi ajutăm pe cei care din motive financiare se află în situații de risc și intrăm în rândul orașelor europene unde acest concept funcționează cu succes de mulți ani.

Acest complex va fi și un etalon de eficiență energetică pentru ca s-a optat pentru un sistem inteligent de utilizare a resurselor naturale, inclusiv prin acoperișuri verzi”, a mai precizat primarul Nicușor Dan.

Edilul Capitalei a postat, totodată, câteva imagini cu acest proiect.