AcasăPoliticaNicușor Dan a anunțat planul cu privire la bugetul Capitalei: ”Vrem să...

Nicușor Dan a anunțat planul cu privire la bugetul Capitalei: ”Vrem să stopăm risipa!” De unde se taie bani – VIDEO

Nicușor Dan a anunțat planul cu privire la bugetul Capitalei: ”Vrem să stopăm risipa!” De unde se taie bani - VIDEO (foto: facebook/Nicușor Dan)

Edilul Capitalei a ieșit, luni, în fața presei și a anunțat că s-a făcut schița bugetului Capitalei pentru anul în curs. Declarațiile pe tema bugetului nu au fost lipsite de săgeți îndreătate către fosta administrație condusă de către Gabriela Firea. E drept că fără ca Nicușor Dan să îi rostească numele social-democratei.

”Este un buget prin care vrem să ieşim din minciună, este un buget prin care vrem să ieşim din delirul grandoman al fostei administraţii. Este un buget prin care vrem să facem lucruri concrete, lucruri fundamentale şi nu spoiala fostei administraţii. Un buget prin care vrem să stopăm risipa şi prin care vrem să deschidem calea construcţiei pentru că Bucureştiul are nevoie de construcţie”, a anunțat din capul locului primarul Capitalei.

Edilul a adus în discuție anumite facturi restante, datând din 2019. ”Am găsit facturi neplătite din primăvara anului 2019 care au fost eşalonate de mai multe ori, am avut discuţii cu furnizori de servicii care mi-au spus că li s-au propus de mai multe ori să se eşaloneze datoriile și de fiecare dată primăria nu s-a ţinut de cuvânt (…). În câteva zile consilierii vor da forma finală a acestei schiţe a bugetului. (…) Acel buget o să iasă în dezbatere publică pentru că e și legal e și normal să facem dezbatere publică pe buget”, a mai susținut Dan.

Dan: ”Nu alocăm bani pentru noi statui ”

Nicuşor Dan a dat câteva exemple de pași prin care se intenționează să se pună stop risipei invocate. Unele dintre acestea includ evenimente publice.

”Reducem substanţial banii pe festivaluri, târguri, decoraţiuni și alte asemenea. Bugetul pentru aceste evenimente a fost în 2019 (…) de peste 200 milioane lei. Pentru bugetul pe care-l propunem pentru 2021 este de câteva milioane de lei pentru evenimente culturale de notorietate (…) pe care e bine să le păstrăm, evident în măsura în care situaţia sanitară ne-o va permite. Renunţăm pentru acest an la achiziţii de autovehicule, nu este o prioritate pentru noi, nu alocăm bani pentru noi statui (…), nu alocăm bani pentru campanii publicitare”, a mai anunțat primarul Capitalei.

Evaluări la nivelul directorilor și reduceri la nivel de stimulente financiare

Nicușor Dan a comunicat, totodată, ce se are în vedere în privința instituțiilor aflate în subordinea Primăriei Generale, dar și faptul că unele stimulente financiare acordate de Primăria Capitalei vor deveni istorie. ”În ceea ce priveşte cheltuielile de personal, așa cum am anunțat deja, plafonăm salariile la nivelul anului 2020. Legat de instituţii, (…) le-am cerut să propună bugete realiste. Sunt instituţii din subordine care au propus exact cât le-am dat, (…) sunt unele către care propunem să le dăm de 10 ori mai puţin şi sunt două către care propunem să dăm de 100 de ori mai puţin. Vom face o evaluare a directorilor. (…) Propun să renunţăm la o parte importantă a stimulentelor financiare, cum ar fi sumele de bani pe care familiile le primesc la 25 de ani de căsătorie. Propun însă să păstrăm alte stimulente, cum este cel pentru reducerea abandonului şcolar. Este un buget al credibilităţii, pentru că ne-am asumat nişte lucruri”, a completat Nicușor Dan.

Totodată, primarul Capitalei a ținut să mai transmită un mesaj: ”Plătim datoriile. E un mesaj pentru toţi partenerii noştri (…) şi vrem să fim un partener credibil în continuare, avem nevoie de mediul economic, de firme de construcții, pentru toate marile lucrări pe care vrem să le demarăm în continuare”.

147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger