AcasăPoliticaNicușor, băiatul cu caloriferul politic

Nicușor, băiatul cu caloriferul politic

Primarul a promis că dă căimeldură la iarnă. Iarna a venit, dar nu la primăria lui. A promis că dă și apă caldă. La primărie nu e nevoie de apă caldă, nu face nimeni duș acolo. Acolo la primărie, acasă nu mă privește. Vreo lună a lungit-o că rețelele de termoficare sunt varză. După încă o lună, a zis că să mai avem răbdare.

Acum, primarul Nicușor a lăsat-o mai domol și cu apa caldă, și cu căldura. De vină suntem noi, pentru că nu am înțeles mesajul lui. El a înființat Uniunea Salvați Bucureștiul. Nu ataca nimeni orașul, dar dădea bine la șmecheri, șmenari politic și alte categorii de alegători. Apoi a transformat-o în Uniunea Salvați România. Nu scrie nicăieri că ar fi Uniunea Salvăm Bucureștiul. Sau Salvăm România. Simplu, nu? El nu salvează nimic, ăsta este programul politic. A trecut la PNL, unde este alt program. Un program despre care lumea vorbește de mai bine de un an, deși nu conține decât două cuvinte: „Nu avem”

Când trece prin fața camerelor de filmat, Nicușor scoate din buzunar caloriferul politic. Cu el dă căldură în spitalele vizitate, să-l vadă poporul cum se zbate. Dă căldură și la PNL, ținând aproape de  Orban și când acesta își suflă nasul, să nu-i răcească nările. Nu l-am văzut pe Ludovic să-și sufle nasul, dar bănuiesc că o face. Nici pe Nicușor nu l-am văzut, dar am înțeles că ar avea niște obiceiuri care îl scutesc de privitul în șervețel. Doar avuții își privesc donația din șervețel. Dă căldură liberalilor, spuneam. Useriștilor, în schimb le dă frisoane. A declarat că la alegeri nu îi va susține. Nu cred că mai interesează pe cineva cui dă călduri sau dușuri reci. A devenit neinteresant de când s-a trezit primar. Poate doar pe Iohannis să-l mai intereseze, căci îi dă planurile peste cap. Le-a spus liberalilor și useriștilor să guverneze împreună, dar vezi, primarul a șters-o cu caloriferul într-o singură tabără, de unde bagă frig în cealaltă. E bine. Să vezi distracție când s-o sparge conducta și s-or inunda și prietenii, și dușmanii pe care știe să și-i facă. Cred că imediat dupa alegeri. Instalatorul din moțul statului dă deja semne de nervozitate. La mai mare!

author avatar
Valentin Boeru
2.128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger