AcasăPoliticaNicolae Ciucă și-a depus mandatul. Decizie incredibilă a PNL! Cu ce propunere...

Nicolae Ciucă și-a depus mandatul. Decizie incredibilă a PNL! Cu ce propunere merg liberalii la Cotroceni

Nicolae ciucaNicolae Ciucă și-a depus mandatul. Decizie incredibilă a PNL! Cu ce propunere merg liberalii la Cotroceni

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunțat luni seară că renunță la mandat, după o ședința fulger a conducerii PNL.

Decizia are loc cu o zi înainte de audierea în Parlament a miniștriilor propuși, în contextul în care liberalii nu au reușit să obțină sprijinul parlamentarilor pentru Guvernul minoritar propus de Nicolae Ciucă.

„Biroul Politic Executiv a decis retragerea mandatului, motiv pentru care am să depun mandatul.

Am convingerea că toate activitățile care se vor desfășura la nivelul partidelor trebuie să se bazeze pe dialog și să înțeleagă situația prin care trece țara în acest moment. Fac din nou apel la responsabilitate, stabilite, maturitate politică astfel să se găsească o formulă de majoritate consolidată pentru un guvern. Urmează negocierile la nivelul președintelui României și dumnealui va lua decizia nominalizării”, a declarat Nicolae Ciucă.

PNL propune flexibilizarea mandatului

Totodată, Florin Cîțu a anunțat că s-a hotărât în Biroul Executiv flexibilizarea mandatului, astfel încât liberalii vor începe negocieri „cu toate forțele democratice din Parlament” pentru formarea unei majorități. Se redeschid astfel negocierile cu PSD și USR.

„BEx-ul i-a propus premierului desemnat Nicolae Ciucă să-și depună mandatul. A doua decizie este de a propune BPN-ului, care va avea loc mâine în format fizic, de a flexibiliza mandatul PNL și de a începe negocieri cu toate forțele democratice în Parlament pentru formarea unei majorități”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat de ce nu a cerut săptămâna trecută flexibilizarea mandatului, astfel încât să nu fie nevoit să-și depună acum mandatul, Nicolae Ciucă a răspuns: „Pentru că flexibilizarea mandatului însemna un alt mandat. Ca atare, în această seară s-a luat decizia să-mi depun mandatul și să se treacă la flexibilizarea negocierilor pentru cel care va fi nominalizat ca premier”.

Liderii PNL vor decide marți, 2 noiembrie, la BPN numele premierului desemnat. Partidul ar putea merge cu o nouă propunere la Cotroceni. Situația este cu atât mai critică, cu cât luni s-au împlinit două luni de la declanșarea crizei politice în România, odată cu demiterea ministrului Stelian Ion, urmată de ieșirea USR de la guvernare.

author avatar
Andreea Vlad
644 afisari

3 COMENTARII

  1. Plavanu, peneleaua cu câtã canta in trio « gadil-o, gadil-o n-o lasa », vai mama lor de idioti functionali !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger