AcasăPoliticaNicolae Ciucă, noul președinte al Senatului. Rezultatul votului

Nicolae Ciucă, noul președinte al Senatului. Rezultatul votului

sursa foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

La doar o zi după ce și-a depus mandatul de premier, pentru a fi începute procedurile privind rotativa guvernamentală, iar șeful statului a luat act de demisia sa din funcția de prim-ministru, s-a aflat că Nicolae Ciucă are deja o nouă funcție. A fost ales președinte al Senatului.

Ciucă – liderul PNL – va deține, astfel, a doua funcție în stat. Interimatul la șefia Senatului fusese asigurat de către liberala Alina Gorghiu. De altfel, Gorghiu a și condus ședința de marți în care s-a ales noul președinte al Camerei Superioare a Parlamentului.

Ciucă a obținut 88 voturi „pentru”

În urma votului, s-au anunțat și rezultatele. Nicolae Ciucă a obținut 88 voturi „pentru” şi 16 „împotrivă”. Pentru aceeași funcție, USR-ul a propus-o pe Anca Dragu, care a obținut 16 voturi „pentru” şi 88 „împotrivă”.

Ședința în cadrul căreia Ciucă a fost ales președinte al Senatului a avut loc înainte ca șeful PNL să ajungă la Cotroceni, pentru a participa, alături de reprezentanții PSD, la consultările pentru desemnarea noului premier. Reprezentanții PSD și PNL au fost chemați împreună la discuțiile cu Klaus Iohannis, programate să înceapă, conform calendarului oficial anunțat de Cotroceni, marți la ora 12.

262 afisari

10 COMENTARII

  1. ciuca ,ciolacu ,catzu , alina gorghiu , atit are Romania la ora asta . buhaiul de ciuca in loc sa plece sa nu mai stie lumea de el , i-au mutat c urul gras pe alt scaun , huuuooooooo !

  2. Asa ne trebuie !!!!!!!!!!!!!!!,in Romania NONVALORILE , POPANDAII,MEDIOCRITATILE DE IERI ,PUSI OAMENI DE STAT DE GEABA !! ,CA MAI MULT NU-S INSTARE.

  3. Cred ca o sa il impinga de pe scaun, mai incolo, pedelistii vopsiti in galben si albastru.
    Vin alegerile.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger