Cauta

Nicolae Ciucă, întrebat de creșterea pensiilor: „Avem ipoteze”. Procentele luate în calcul – VIDEO

(sursa foto: Nicolae Ionel Ciucă/Facebook)

Unul dintre subiectele de real interes pentru pensionarii din România, mai ales în contextul scumpirilor din ultima vreme și al facturilor tot mai mari la principalele utilități, îl reprezintă cel al majorării pensiilor. Se așteaptă o decizie de la nivelul Executivului.

Șeful Guvernului și al PNL-ului, Nicolae Ciucă, susține însă că își păstrează „partea de responsabilitate” când vine vorba de un anunț referitor la o creștere a pensiilor, în ideea de a nu le genera așteptări oamenilor, pentru că „şi aşa sunt destul de necăjiţi”.

Ipoteze și procente

Întrebat cu cât ar urma să crească pensiile, Ciucă a anunțat că există mai multe ipoteze.
„Tocmai aici apare partea care nu trebuie să se transmită către oameni, pentru a le crea aşteptări, pentru că şi aşa sunt destul de necăjiţi, şi aşa au problemele pe care le ştim cu toţii. Eu îmi păstrez partea de responsabilitate. Îmi doresc foarte mult, ca prim-ministru, şi nu cred că există cineva care să nu-şi dorească să poată să acopere această rată a inflaţiei prin asigurarea de venituri suplimentare pensionarilor, tuturor celor care au viaţă activă şi lucrează într-un domeniu sau altul, cetăţenilor vulnerabili”, a declarat Nicolae Ciucă, într-un interviu difuzat marți seară de Antena3.

Despre ce procente ar fi vorba în ipotezele luate în calcul la această dată? „Acum, în momentul de faţă, sigur avem ipoteze – sunt ipoteze de la 10% la 15%, la 11%”, a mai afirmat premierul Ciucă.

YouTube video player

Ce spune ministrul Budăi: „Decizia de la 1 ianuarie e luată”

Pe de altă parte, social-democratul Marius Budăi, aflat la șefia Ministerului Muncii, a făcut, tot marți seară, la un alt post TV de știri, un anunț important pentru seniorii din România, cu referire la creșterea pensiilor.

„Vă spun foarte clar, că de la 1 ianuarie 2023. În termenul cel mai scurt se va decide (n.r. – cu ce procent vor fi majorate pensiile) și vom face anunțul. PSD a cerut minimum 10%, cu aplicabilitate imediată.

Noi vrem să discutăm transparent, pe bază de cifre, am venit cu cifrele în coaliție, după propunerea pe care am făcut-o în numele PSD, m-am bucurat că la unul dintre evenimentele de la Curtea de Conturi, președintele Marcel Ciolacu și premierul au spus că pensiile trebuie să crească. Decizia de la 1 ianuarie e luată”, a declarat ministrul Muncii, citat de romaniatv.net.

Ultimele stiri

  • S-a dat drumu’ la bombardieri! Niciun sezon estival fără teribilişti blocaţi cu bolizii în nisip, la mare, la Eforie Nord. Ce amendă a primit (VIDEO)
  • Emoţii şi în Armenia! Elicopterul care îl transporta pe premierul Nikol Paşinian, aterizare de urgenţă
  • Circ la Cernavodă! Primarul ar fi fost bătut în plină stradă de un preot și de o femeie (VIDEO)
  • Reacţia lui Marcel Ciolacu în dosarul Coldea – Dumbravă: „Partidul principal al penalilor a devenit USR”
  • Val de companii străine care deschid afaceri în România, atrase de măsurile și investițiile susținute de PSD
  • Nicușor Dan recunoaște că e incapabil să rezolve problemele din Capitală. Traficul și apa caldă, peste alte două mandate
  • Incident aviatic cu un avion Tarom. Aeronava s-a întors pe aeroportul din Paris!
  • România se implică puternic pe front. Decizia cu efect direct asupra tancurilor Abrams ne poate transforma într-o ţintă
  • Cum se apără Florian Coldea după ce a dat 15 ore „cu subsemnatul” la DNA. Fostul general SRI, plasat sub control judiciar!
  • Horoscop – sâmbătă, 25 mai 2024. Toate zodiile au parte de schimbări în bine, dar sub aspecte diferite
  • Exit mobile version