AcasăPoliticaNicolae Ciucă, întrebat de creșterea pensiilor: „Avem ipoteze”. Procentele luate în calcul...

Nicolae Ciucă, întrebat de creșterea pensiilor: „Avem ipoteze”. Procentele luate în calcul – VIDEO

(sursa foto: Nicolae Ionel Ciucă/Facebook)

Unul dintre subiectele de real interes pentru pensionarii din România, mai ales în contextul scumpirilor din ultima vreme și al facturilor tot mai mari la principalele utilități, îl reprezintă cel al majorării pensiilor. Se așteaptă o decizie de la nivelul Executivului.

Șeful Guvernului și al PNL-ului, Nicolae Ciucă, susține însă că își păstrează „partea de responsabilitate” când vine vorba de un anunț referitor la o creștere a pensiilor, în ideea de a nu le genera așteptări oamenilor, pentru că „şi aşa sunt destul de necăjiţi”.

Ipoteze și procente

Întrebat cu cât ar urma să crească pensiile, Ciucă a anunțat că există mai multe ipoteze.
„Tocmai aici apare partea care nu trebuie să se transmită către oameni, pentru a le crea aşteptări, pentru că şi aşa sunt destul de necăjiţi, şi aşa au problemele pe care le ştim cu toţii. Eu îmi păstrez partea de responsabilitate. Îmi doresc foarte mult, ca prim-ministru, şi nu cred că există cineva care să nu-şi dorească să poată să acopere această rată a inflaţiei prin asigurarea de venituri suplimentare pensionarilor, tuturor celor care au viaţă activă şi lucrează într-un domeniu sau altul, cetăţenilor vulnerabili”, a declarat Nicolae Ciucă, într-un interviu difuzat marți seară de Antena3.

Despre ce procente ar fi vorba în ipotezele luate în calcul la această dată? „Acum, în momentul de faţă, sigur avem ipoteze – sunt ipoteze de la 10% la 15%, la 11%”, a mai afirmat premierul Ciucă.

Ce spune ministrul Budăi: „Decizia de la 1 ianuarie e luată”

Pe de altă parte, social-democratul Marius Budăi, aflat la șefia Ministerului Muncii, a făcut, tot marți seară, la un alt post TV de știri, un anunț important pentru seniorii din România, cu referire la creșterea pensiilor.

„Vă spun foarte clar, că de la 1 ianuarie 2023. În termenul cel mai scurt se va decide (n.r. – cu ce procent vor fi majorate pensiile) și vom face anunțul. PSD a cerut minimum 10%, cu aplicabilitate imediată.

Noi vrem să discutăm transparent, pe bază de cifre, am venit cu cifrele în coaliție, după propunerea pe care am făcut-o în numele PSD, m-am bucurat că la unul dintre evenimentele de la Curtea de Conturi, președintele Marcel Ciolacu și premierul au spus că pensiile trebuie să crească. Decizia de la 1 ianuarie e luată”, a declarat ministrul Muncii, citat de romaniatv.net.

215 afisari

8 COMENTARII

  1. La calendele grecești! Bine că pt voi aveți nesimțiților care nu produceți decât nenorociri! La muncă cu voi paraziților!!!!

  2. Dle Prim ministru ,Pensionarii nu-s IPOTEZE !,pensionarii nu-s datori nimanui !,pensionarii aceia care si-au platit contributiile la pensie au platit anticipat.
    Drepturile pensionarilor nu se targuie ,nu-s probabile ,ele trebuie sa ramana ca obligatii ale guvernelor platibile la termen !.Acele contributii erau purtatoare in timp de dobanzi !,iar aducerea la zi a pensiei cu inflatia nu-i o pomana ,e un respect pentru cei care au slugarit aceasta tara si in vremurile comuniste si dupa.
    De cand cei GHIFTUITI au ajuns sa-si impuna dreptul ?,ma refer la parlamentari ,administratiile din teritoriu vor cresteri de salarii inaintea celor care au fost talpa tarii si sunt azi pensionari. Nevoile acestora sunt mai mari azi ,azi sunt si bolnavi ,au impozite mai multe ,au inflatei !,au preturi la energie si combustibili crescute cu 100% !,vreti sa-i ingopati inainte de vreme ?,sau mai aveti si alte ipoteze !. Cel satul nu crede la cel flamand !, ce genocid ii asteapta pe majoritatea romanilor in lunile urmatoare se va numi tot covid ?

    • ȘEFULE, AI PROTESTAT VREODATĂ? AI IEȘIT ÎN STRADĂ? NU TREBUIE SĂ ARUNCI CU MOLOTOAVE, E SUFICIENT SĂ IEȘI ȘI SĂ ȚII O PANCARTĂ ÎN MÎNĂ!

      AI FĂCUT AȘA CEVA!? NUUUUU??? GHINION, ATUNCI O SĂ RABZI DE FOAME, DE FRIG ȘI-N SĂRĂCIE. PE ÎNTUNERIC!

  3. DAR PENTRU COMENZI DE MILIARDE DATE DUȘMANILOR OMENIRII, AMERLOCII, A AVUT BANI!!!

    PENTRU PENSII SPECIALE A AVUT BANI!!!

    PENTRU PARAZIȚII DE BUGETARI ARE BANI!!

    HHHHHHUUUUUUOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!

  4. Bai Budigai,nu ti-e rusine ma ?Cum adica 10%,pt.voi 25%,cu pensiile speciale mergeti inainte ca voi nu sunteti ” salbatici „,tocati miliarde pe parandaraturi,acum iar cumparati 25 de milioane de Doze de vaccin ca la nebuni,desi celelalte 125 milioane ale lui Socatzu inca nu ati terminat cu ele sa le aruncati la gunoi si tot asa.Dati impresia ca acolo la guvernul meu,sunteti o aduatura de tampiti,hoti,descreierati in frunte cu cei doi plagiatori,coordonati de Cocotatul navetist pt. care ati ” identificat sursa de finantare ” sa-i mai umflati fundul la rectificare cu peste 15 milioane de lei.La balamuc cu voi.

  5. & „Grăsunelu'” are ipoteze despre creșterea pensiilor, deci despre veniturile celor de lsa apus, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger