AcasăPoliticaNicolae Ciucă anunţă o REVOLUŢIE. Iată ce se va întâmpla în România...

Nicolae Ciucă anunţă o REVOLUŢIE. Iată ce se va întâmpla în România în 2022!

nicolae ciucaNicolae Ciucă anunţă o REVOLUŢIE. Iată ce se va întâmpla în România în 2022!

Premierul Nicolae Ciucă le promite românilor că o să scoată țara din actuala criză sanitară și economică.

Este necesară reformarea statului pentru a pune în centru preocupării cetățeanul. Voi lua toate măsurile pentru a trece țara prin criză”, a spus Ciucă, în Parlament.

S-au marcat 30 ani de la adoptatrea Constituţiei

Sunt deosebit de onorat să particip astăzi la această şedinţă solemnă, prin care marcăm 30 de ani de la adoptarea Constituţiei României, act juridic şi politic fundamental al statului – garant al libertăţilor democratice ale cetăţeanului.

La referendumul naţional desfăşurat pe 8 decembrie 1991, românii s-au pronunţat pentru democraţie, libertate şi stat de drept, pentru o societate în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, dreptatea şi pluralismul politic, supremaţia legii şi statul de drept să fie valori supreme, garantate de stat.

Prima şi singura Constituţie adoptată după căderea comunismului, actuala Constituţie a României, reprezintă piatra de temelie a societăţii noastre democratice, fiind inspirată şi legitimată de idealurile Revoluţiei din Decembrie 1989, de sacrificiul şi jertfa celor care şi-au pierdut viaţa sau au fost răniţi în acele zile. Această Constituţie este cea de-a doua cea mai longevivă Constituţie a României, după cea din 1866.

Acum, la trei decenii de la adoptare şi după revizuirea necesară aderării la Uniunea Europeană, în anul 2003, consider că este necesară în continuare reformarea statului şi a administraţiei publice pentru a pune în centrul preocupărilor cetăţeanul, pentru a creşte eficienţa şi calitatea serviciilor publice oferite contribuabililor şi pentru a creşte responsabilitatea deţinătorilor funcţiilor publice”, a afirmat Nicolae Ciucă, în şedinţa solemnă de luni a Camerei şi Senatului dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei în vigoare de către Adunarea Constituantă.

Se pregăteşte bugetul pe 2022

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că ministrul Finanţelor va fi prezent la şedinţa coaliţiei, acolo unde va prezenta o variantă a bugetului de stat pe anul viitor.

Astăzi trebuie să avem la coaliţie prima discuţie despre buget, ministrul Finanţelor va veni la coaliţie şi va prezenta, cred, o variantă. Vom vedea acolo cum se finanţează toate proiectele.

Dar pentru noi este important ceea ce am discutat şi astăzi, ce am discutat de fiecare dată şi atunci când am făcut programul de guvernare: să ne menţinem angajamentele faţă de români, în primul rând, faţă de Comisia Europeană şi faţă de investitorii instituţionali.

România a intrat pe un drum prin care corectează unele derapaje din trecut, cu o economie care se bazează mai mult pe investiţii, care a demonstrat că a trecut mai uşor peste perioada de criză prin această paradigmă. Este lucrul la care noi ţinem şi pe care îl vom avea în continuare ca priorităţi”, a spus Florin Cîţu.

author avatar
Andrei Ștefan
1.229 afisari

4 COMENTARII

  1. Romania intra pe un drum drept după ce se va introduce certificatul anticovid și unui procent de 70%din forță de muncă i se va interzice să lucreze?Tot discursul său este contradictoriu și nu se mai înțelege nimic

  2. Reformarea statului consta in trecerea a 300.000 de bugetari in mediul privat!Se termina cu golania pe bani publici…..Maciuca fi barbat, ce dracu!!

  3. Daca ne amintim jocurile facute de cei de la Cotroceni ca sa ajungem cu Ciuca prim-ministru , ma tem ca totul este dinainte stabilit si din pacate nu in favoarea poporului roman .
    Nu am nimic cu acest general , treaba lor cum a fost promovat ca militar , dar m-am saturat de farisei ! Vom vedea !

  4. Bla, bla. Lauda Constituția înainte de a o schimonosi… , ca apoi sa facă toate ororile NWO cu ceva mai multa acoperire „legala”, satanism sub acoperire desigur. Sunt discreditati deja(PSD, UDMR, usr, PNL)ptr.ca batjocoresc demnitatea umana și tot ce este sfant! Alegeri anticipate pt.toata clasa politica(alegeri individuale, nu pe partid, la grămadă), rugăciuni colective, post și promovarea adevăraților profesioniști și inventatori geniali romani!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger