AcasăPoliticaNicolae Ciucă anunță când se desființează SIIJ: „S-a închis şi capitolul Justiţie”

Nicolae Ciucă anunță când se desființează SIIJ: „S-a închis şi capitolul Justiţie”

SIIJ

Premierul propus de PNL, Nicolae Ciucă, a declarat sâmbătă seară, după negocierile cu PSD, UDMR și minorități, că s-a stabilit ca Secţia Specială pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) să fie desfiinţată până la data de 31 martie 2022. Acesta a precizat că va fi înlocuită de o altă structură.

„S-a închis şi capitolul Justiţie. Până la 31 martie, SIIJ va fi desfiinţată şi, ulterior, se va înfiinţa o structură care să se ocupe de probleme, o structură care să poată să respecte directiva CJUE şi MCV”, a spus Ciucă.

El a precizat că decizia a fost unanimă. „A fost o decizie care s-a luat în consens, împreună cu toţi membrii care au participat astăzi la negocieri, de la toate formaţiunile politice”, a afirmat el.

Cu ce va fi înlocuită SIIJ

Liderul UDMR Kelemen Hunor susține că nu va fi vorba despre înființarea unui nou SIIJ, ci de preluarea dosarelor. „Am spus că prin lege se va desfiinţa SIIJ-ul şi atribuţiile şi competenţele trebuie date la o structură, mai mult nu am discutat”, a confirmat ulterior și Kelemen Hunor.

„Nu. Desfiinţare. Dar acest lucru înseamnă că trebuie să se ocupe cineva şi de aceste dosare şi de cazurile care vor fi în viitor, dacă vor fi. Trebuie să le duci undeva. Nu înseamnă că reînfiinţezi un alt SIIJ. Vom vedea, vom găsi. Asta va decide premierul împreună cu ministrul de justiţie”, a declarat liderul UDMR.

Discuțiile dintre PNL, PSD, UDMR și minorități se vor relua duminică, la ora 12.00, tot la Parlament. Luni, 22 noiembrie, la ora 12.00, cele trei partide, PSD, PNL și UDMR, vor merge la Cotroceni cu propunerea comună de premier.

author avatar
Andreea Vlad
273 afisari

2 COMENTARII

  1. va fi inlocuita cu alta structura care sa protejeze si mai bine borfasii din justitie . justitia trebuie sa raspunda in continuare la comenzi politice cam asta vrea .

  2. Și așa trec dosarele la sertar. Clotilda de Serviciu rămâne operativă in ciuda pierderii alegerilor. Evident, nu e singurul dosar. Credea cineva altceva?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger