AcasăPoliticaNici măcar sistemul juridic american nu-l poate opri pe Trump

Nici măcar sistemul juridic american nu-l poate opri pe Trump

Procesele juridice ale lui Trump nu fac decât să-l ajute din punct de vedere politic: ultimele sondaje sugerează că îl va învinge pe Joe Biden la alegerile prezidențiale de anul viitor

“Vă implor să îl controlați dacă puteți”,  i-a spus luni în instanță judecătorul Arthur Engoron avocatului lui Donald Trump. A fost un fel de circ. Cu mare priză la public. Cu toate acestea, nimeni nu-l poate controla sau opri pe cel de-al 45-lea președinte – cu atât mai puțin sistemul juridic al Americii.

Procesele lui Trump se vor prelungi în următoarele luni, numai sunet și furie, fără să însemne nimic. Trenul Trump va continua să se deplaseze cu viteză spre nominalizarea republicană – și, poate, spre Casa Albă din nou.

“Acesta nu este un miting politic”, a spus Engoron, care pare să se bucure el însuși de teatru un pic prea mult, notează The Spectator. “Aceasta este o sală de judecată”.  Dar, se pare că mulți știu, chiar dacă nu pot admite,  că multiplele urmăriri și judecăți împotriva lui Trump ar fi politice.

În procesul îndreptat direct împotriva afacerii Trump, judecătorul ar putea foarte bine să constate că, așa cum susțin mereu rapoartele, familia Trump „a umflat sistematic” activele sale în declarațiile financiare pentru a obține rate mai favorabile de la bănci și asigurători.

Trump se va înfuria. Oamenii vor arăta cu degetul spre verdict și spre toate celelalte capete de acuzare cu care se confruntă Trump și se vor întreba cum mai poate fi considerat acest om un candidat viabil la președinție? Nimic din toate acestea nu va conta. Donald e mai gălăgios decât rățoiul cu același nume.

Procesele juridice ale lui Trump nu fac decât să-l ajute din punct de vedere politic: ultimele sondaje sugerează că îl va învinge pe Joe Biden la alegerile prezidențiale de anul viitor.

Asta nu pentru că toată lumea simte că Trump este vizat pe nedrept – deși mulți o fac – ci pentru că majoritatea alegătorilor privesc anii Trump, înainte de pandemie, ca pe o perioadă mai bună. Administrația Biden insistă că economia SUA este puternică, dar americanii nu simt prosperitate.

Una dintre întrebări este dacă tensiunea proceselor, pe lângă stresul de a candida la președinție, îl frânge pe Trump – un bărbat de 77 de ani. El a avut unele semne de oboseală în ultimele săptămâni. Apoi, din nou, alegătorii se uită la Biden și văd un politician care este în mod clar mai puțin capabil fizic decât Trump și se gândesc: ar putea fi într-adevăr mai rău?

author avatar
Radu Jacotă Redactor
728 afisari

7 COMENTARII

  1. poate nu ati prins in direct procesu lu o.j. simpson:
    -putea fi prezident american in locu lu obama!

    bagi doar atat in goagal,
    O J
    si googal iti egsxplica!
    (Kostyia din Bender poate fi prezident american,
    de ce nu?)

  2. Hai,Trump! Arată-le ce poți! Americanii te vor președinte,toți vrem să ne salvezi de nemernicii care vor să distrugă omenirea.

      • Ai driptate de acord cu tine , KOSTYIA DIN BENDER PREZIDENT , io il sustiu daca da un toi di mitilic .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger