AcasăPoliticaNici dracul nu a auzit de așa epidemie

Nici dracul nu a auzit de așa epidemie

Mai tare decât se învârte acum în jurul cozii România nu a făcut-o niciodată. Pare că nu știe ce să aleagă, iar când află nu mai vrea. Și-ar dori începerea școlii, dar aici încă este un balamuc total. Și-ar dori și alegeri locale, dar nu știe dacă trece testul deschiderii anului de învățământ.

Se primesc asigurări că Guvernul nu va amâna nici data începerii școlii, dar nici data stabilită pentru alegerile locale. Însă, dacă ridici cortina la un colț, se vede foiala aiuristică din spate.

Pe repede înainte!

În ceea ce privește școala, scandalul e abia la început. Încă nu a ajuns să explodeze. Apar cele mai nebunești informații sau decizii. Însă nimeni, de la ministru și până la inspectorii școlari nu vrea să-și asume responsabilitatea. Totul cade în cârca părinților, uneori și pe umerii directorilor. Dacă vreun copil vine bolnav la școală, de vină sunt părinții. Că părinții nu au de unde să știe cât de teafăr este cel mic nu interesează pe nimeni. Dacă se îmbolnăvește în colectivitate, vina aparține directorului, că nu a luat măsuri de prevenție. Nu a inspectorilor, nu a Direcțiilor de Sănătate Publică, nu a ministrului Sănătății și nici a celui de la Educație. Până la nivel de director, toți s-au spălat pe mâini. Cel mai bun ar fi învățământul online, dar ce să vezi, nu au ajuns la destinatari tabletele și laptopurile promise. Și nici toți profesorii nu au instruirea necesară pentru a aplica noul model de învățământ. Iar măsurile de protecție sanitară oscilează între a fi insuficiente și a fi luate fără cap.

Aceeași bătaie de joc și în privința alegerilor. Măsurile de protejare a alegătorilor par a fi rupte dintr-un SF de proastă calitate. Pe hârtie, ele dau să semene a scenariu. În realitate, mai mult de jumătate sunt invenții cretine, ce nu se pot pune în practică. Cu măsuri de „pe repede înainte” Repede se scoate cartea de identitate, repede se introduce personal în fanta tabletei STS, repede se scoate, tot repede la comisie, repede masca jos pentru recunoștere, repede înapoi pe față, repede la cabină, repede vot, repede la urnă și repede se dă ștampila înapoi. Cât de repede se pot mișca pensionarii nimeni nu spune. Sau aici e cheia, să fie cât mai puțini și ăia foarte speriați, în speranța că vor renunța? Guvernul încă nu s-a hotărât să spună adevărul. Ori avem epidemie cu risc mare de contaminare și atunci amânăm alegerile, ori totul este o minciună și atunci ar trebui să se lase la vatră. De o epidemie periculoasă pentru începerea școlii dar inofensivă la alegeri nici dracul nu a auzit.

author avatar
Valentin Boeru
2.328 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger