AcasăPoliticaNemulțumiri pe bandă rulantă, înaintea unei ședințe importante la Senat: ”Vrem să...

Nemulțumiri pe bandă rulantă, înaintea unei ședințe importante la Senat: ”Vrem să respingem cererea preşedintelui” – VIDEO

Nemulțumiri pe bandă rulantă, înaintea unei ședințe importante la Senat: ”Evident vrem să respingem această cerere a preşedintelui” - VIDEO

Social-democratul care conduce, interimar, Senatul a anunțat că a fost convocat un nou Birou Permanent, pentru prima zi a săptămânii, pentru a se discuta cererea venită de la Cotroceni, pe tema dublării alocațiilor.

Robert Cazanciuc a criticat parlamentarii de la PNL și USR, pe care i-a acuzat că au lipsit de la Parlament în ultima lună, dar i-a acuzat, totodată, de ”cinism” pe șeful statului și pe cel al Guvernului. ”Astăzi (luni – n.r.), pentru ora 13.00, am convocat din nou Biroul Permanent al Senatului, în încercarea de a-i convinge pe colegii noştri că trebuie să vină la serviciu. Colegii de la PNL şi USR, după cum ştiţi, lipsesc de o lună de zile de la Biroul Permanent, blocând Senatul. Astăzi avem pe ordinea de zi o lege extrem de importantă aşteptată de milioane de români şi anume legea privind dublarea alocaţiilor copiilor.

După cum ştiţi, printr-un cinism de nedescris, Guvernul Orban, printr-o ordonanţă de urgenţă, a blocat dublarea alocaţiilor pentru copii. Preşedintele Iohannis, cu acelaşi cinism, a respins legea prin care Parlamentul spunea nu Ordonanţei Guvernului, luând decizia de a dubla alocaţiile pentru copii de la 1 septembrie. Astăzi avem pe ordinea de zi cererea preşedintelui de reexaminare şi evident vrem să respingem această cerere a preşedintelui României pentru a putea dubla alocaţiile pentru copii”, a declarat Cazanciuc, aflat la sediul PSD.

Săgeți la nivelul Executivului

Pe de altă parte, social-democratul a lăsat să se înțeleagă că s-ar putea găsi resurse pentru dublarea alocațiilor pentru copii. ”Am auzit foarte multe discuţii despre sumele necesare pentru această mărire, că nu ar fi. Aș vrea să vă spun totuși că printr-o rectificare bugetară din august, Guvernul Orban a găsit 2,2 miliarde lei pentru a-i da primarilor PNL. Acum, la rectificarea bugetară, au pus din nou 1 miliard de lei. Practic această sumă e mai mult decât necesar pentru a dubla alocaţiile pentru copii. Noi nu găsim resurse, din ce spune Guvernul, să dublăm alocaţiile pentru copii, dar găsim resurse să îi plătim pe chiulangii. De o lună de zile, PNL şi USR nu vin la serviciu, dar găsim resurse să îi plătim pe aceşti oameni. Vin, fără niciun fel de jenă, să ia bani de la casierie, dar nu au decenţa să vină să voteze pentru această lege”, a mai susținut Cazanciuc.