AcasăPoliticaNegocierile PSD-PNL-UDMR se duc pe spatele românilor: se cer IMPOZITE din toate...

Negocierile PSD-PNL-UDMR se duc pe spatele românilor: se cer IMPOZITE din toate părţile!

Citu-Hunor-GuvernNegocierile PSD-PNL-UDMR se duc pe spatele românilor: se cer IMPOZITE din toate părţile!

PSD, PNL şi UDMR s-au întâlnit, sâmbătă după-amiază, pentru a negocia structura Guvernului şi împărţirea ministerelor. Discuţiile de ieri s-au blocat, după ce liberalii au emis pretenţii la Ministerul Dezvoltării, adică un portofoliu deţinut în prezent de UDMR.

PNL vrea să aibă unul dintre următoarele portofolii – Dezvoltare, Transporturi sau Incestiţii şi Proiecte Europene -, pentru a nu avea probleme în interiorul formaţiunii, adică modul cum au negociat.

UDMR vrea supraimpozitarea multinaționalelor

Se pare că, la negocieri, UDMR a propus ca pe o perioadă de trei ani să se aplice un impozit de solidaritate 1 % pentru firmele care înregistrează o cifră de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro.

În România sunt în jur de 350 de astfel de firme în acest moment, iar acest impozit ar reprezenta un venit anual de aproximativ 1.3 miliarde euro, potrivit calculelor făcute de UDMR.

Se pare ca propunerea nu a fost acceptată. PNL se împotrivește. Această propunere a venit în contextul in care s-au discutat despre cheltuieli cu caracter social.

PSD vrea impozitarea pensiilor de peste 4.000 lei

Rareș Bogdan a ridicat vocea în ședința în care se poartă negocierile pentru formarea guvernului. Acesta este revoltat de anumite propuneri ale PSD pentru sistemul de pensii.

Sunt discuții tensionate pe desființarea Secției Speciale în cadrul negocierilor între PNL și PSD, dar și pe majorarea pensiilor. Rareș Bogdan spune că nu este normal ca pensiile de peste 7000 lei să fie majorate. PSD propune impozitarea pensiilor de peste 4.000 lei.

Liderii PNL şi PSD au dispute dure pe tema împărţirii portofoliilor, adică a Ministerul Dezvoltării, cel al Transporturilor, Fondurilor Europene, însă şi al Finanţelor, potrivit unor surse politice apropiate negocierilor.

author avatar
Andrei Ștefan
358 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger