AcasăPoliticaNegocierile PSD-PNL, în impas! De ce nu vrea Florin Cîţu să schimbe...

Negocierile PSD-PNL, în impas! De ce nu vrea Florin Cîţu să schimbe sistemul fiscal

Florin CituNegocierile PSD-PNL, în impas! De ce nu vrea Florin Cîţu să schimbe sistemul fiscal

Nu s-au înțeles nici asupra numelui de premier, nu se înțeleg nici asupra programului de guvernare. Discuțiile dintre liderii PSD și PNL, pentru formarea unui nou Guvern au ajuns într-un impas, din cauza unor neînțelegeri legate de sistemul fiscal și pensii.

Liderii liberali și social-democrați s-au reunit sâmbătă în ședințe la sediile de partid înainte de reluarea negocierilor privind programul de guvernare construit de cele două formațiuni politice. După finalizarea programului, PNL, PSD și UDMR trebuie să își împartă ministerele și să stabilească premierul.

PSD cere reformă fiscală

Premierul interimar Florin Cîţu a făcut noi declarații sâmbătă înaintea discuţiilor dintre reprezentanţii PNL şi PSD. Acesta susţine că nu există niciun argument pentru a schimba sistemul fiscal, aşa cum a solicitat PSD în timpul negocierilor cu PNL.

„Nu există niciun argument astăzi de a schimba sistemul fiscal şi, repet, acest sistem fiscal pe care îl propune astăzi PSD a fost în programul de guvernare 2017-2019 şi nu s-a implementat ceea ce mie îmi spune că nu se doreşte… Nu văd de ce astăzi trebuie să revenim asupra lor dacă nu au fost aplicate în timpul guvernării PSD”, a declarat Florin Cîţu.

PSD-PNL, discuții despre creșterea pensiilor

Discuţii sunt şi despre creşterea pensiilor. Trebuie să fie un sistem sustenabil, vom căuta surse de finanţare, dar nu prin majorări de taxe, a explicat Florin Cîţu.

Legat de creșterea pensiilor cu 11%, dorită de PSD, președintele PNL a spus că „dacă se face pe o formulă, putem să ajungem la 11%”.

author avatar
Andrei Ștefan
256 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger