AcasăPoliticaAlegeri parlamentare 2020. PNL dă cu piatra în USR PLUS! Ies scântei...

Alegeri parlamentare 2020. PNL dă cu piatra în USR PLUS! Ies scântei și negocierile nici nu au început!

Negocierile încep în forță, cu prima ”mușcătură”. Mesaj de la PNL către ”colegii” din USR: Fără condiționări și prejudecăți

Se întrevăd deja primele tensiuni în privința negocierilor dintre liberali și useriști. În așteptarea cifrelor oficiale în privința mandatelor pe care PNL-ul – și restul partidelor – le vor avea în viitorul legislativ, dar și înainte de a se creiona soluția pentru formarea unei majorități parlamentare, liberala Alina Gorghiu a scos din start din schemă varianta vreunei discuții cu PSD.

În schimb, a transmis un mesaj cât se poate de clar eventualilor parteneri de la USR și PLUS, pe fondul atacurilor venite din această tabără, la adresa liberalilor, pe durata campaniei pentru parlamentare: să lase deoparte condiționările.

”Ne-au atacat de multe ori, dar asta nu înseamnă că nu va trebui să găsim împreună formula coerentă și corectă, lăsând orgoliile deoparte, pentru a construi împreună. Dacă vom avea tact în discuții, vom ajunge la o soluție bună pentru România. Nu va fi ușor, iar asta le spun și colegilor din USR: dacă vor ca o negociere să iasă cum trebuie, să putem genera o majoritate sănătoasă, cu un guvern care să gestioneze lucrurile cum trebuie, atunci nu venim cu condiționări, cu prejudecăți, ci cu bună-credință și echilibru, încercând să găsim soluții, nu să punem pe masă ce ne desparte”, a declarat Gorghiu, duminică seară, la Digi24.

Cu speranța unui premier liberal

”Sunt convinsă că vom reușit să adunăm în jurul nostru o majoritate, ca să dăm viitorul guvern, sper eu, cu premier liberal, pentru că atributul acesta este, conform Constituției, în dreptul președintelui, el are decizia de a desemna un premier. Acel premier are obligația să vină cu o formulă de guvern sprijinită de o majoritate parlamentară. Eu am convingerea că în România, la acest moment esențial, aș spune de răscruce, este esențial să reușim să coagulăm o majoritate proeuropeană sănătoasă, înțeleaptă, care să dea cât mai repede României un guvern, pentru că temele fierbinți sunt multe, iar PNL are soluții pentru fiecare dintre probleme”, a mai susținut Alina Gorghiu.

Și Cioloș a exclus orice negociere cu PSD

La rândul său, liderul PLUS, Dacian Cioloș, a declarat duminică seară, după aflarea rezultatelor exit-poll, că USR-PLUS ”nu intenţionează să negocieze cu PSD nicio majoritate de guvernare”.

”Luăm în calcul unirea cu forţele reformatoare. Ieşirea din criză presupune o abordare clară a reformelor de care statul român are nevoie şi e clar că administraţia, sănătatea, educaţia are nevoie de reforme, antreprenoriatul. Lucrurile acestea trebuie să reiasă foarte clar în urma programului de guvernare. Nu o să putem face negociere pe repede înainte, aşa superficial. E nevoie să stăm la masă şi să discutăm. Sunt convins că forţele reformatoare vor fi capabile să ducă la o majoritate care să construiască o forţă reformatoare pentru România”, a mai spus Cioloş.

author avatar
Andrei Coman
506 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger