AcasăPoliticaNegocieri PSD-PNL pentru Guvernul Ciucă. Ce condiții pun social-democrații

Negocieri PSD-PNL pentru Guvernul Ciucă. Ce condiții pun social-democrații

Nicolae CiucaNegocieri PSD-PNL pentru Guvernul Ciucă. Ce condiții pun social-democrații

Premierul desemnat Nicolae Ciucă poartă duminică noi negocieri pentru formarea Guvernului minoritar. Liderii PSD s-au dus la Vila Lac pentru a oferi sprijin noului executiv.

La discuții participă din partea PSD Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Vasile Dîncu și Sorin Grindeanu, potrivit stiripesurse.ro.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a spus, înainte de întâlnirea dintre PNL și PSD, că apreciază că este un pas important înainte faptul că PSD vorbeşte de un armistiţiu pentru susţinerea noului guvern până la 1 februarie.

„Dacă e vorba de armistiţiu, acum nu ştiu dacă până la 1 februarie sau până în martie, aprilie, mai, iunie, toamna viitoare, dar e nevoie de un moment în care toate partidele politice să spună ‘ok, patru luni de zile nu se întâmplă nimic pentru că, uitaţi-vă, trebuie să trecem România prin această perioadă şi e nevoie de un guvern cu puteri depline’.

Faptul că se vorbeşte de un armistiţiu e un pas înainte important. Dacă se ajunge… vom vedea, după aceea, dacă şi celălalt partid, USR, va fi de acord să trecem acest guvern cu majoritate largă. Mâine putem să-l trecem dacă toţi sunt de acord şi să încheiem această perioadă, să nu mai vorbim de politică”, a afirmat Cîţu, duminică, la sediul central al PNL.

Înțelegerea PNL-PSD expiră la 1 februarie 2022

Sâmbătă, preşedintele PSD Marcel Ciolacu a avut o convorbire telefonică cu premierul desemnat Nicolae Ciucă, în care s-a convenit ca negocierile politice dintre cei doi să aibă loc după finalizarea Programului de guvernare, precum şi după analizarea celor zece măsuri urgente primite de la PSD.

Ciolacu a propus „un armistiţiu politic ca să depăşim situaţia pandemiei şi a problemelor din energie”, PSD fiind dispus să susţină Guvernul Ciucă până la 1 februarie 2022. „În cazul în care PSD decide să susţină un guvern minoritar, acest lucru nu se poate face decât pe o perioadă limitată de timp”, a declarat liderul social-democrat.

author avatar
Andreea Vlad
298 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger