AcasăPoliticaNegocieri. Ciolacu, declarații de ultimă oră: „În acest moment, PSD...” - VIDEO

Negocieri. Ciolacu, declarații de ultimă oră: „În acest moment, PSD…” – VIDEO

Negocieri. Ciolacu, declarații de ultimă oră: „În acest moment, PSD...” - VIDEO (sursa foto: Facebook)

Liderul PSD a făcut declarații de ultimă oră, de la sediul partidului. Totul, după ce din direcția formațiunii politice i-au fost trimise premierului desemnat, Nicolae Ciucă, 10 priorități ale partidului condus de Ciolacu. Și în ziua în care Ciucă urmează să discute cu liderul USR, Dacian Cioloș.

De altfel, Marcel Ciolacu a fost întrebat, luni dimineață, dacă PSD este dispus să intre într-un guvern condus de Nicolae Ciucă. „În acest moment, PSD nu a avut negocieri de a intra la guvernare sau de a nu intra la guvernare. Singura discuție a fost, telefonică, cu prim-ministrul desemnat, căruia i-am trimis cele 10 priorități ale PSD, eventual să le prindă în programul de guvernare și rămânând ca domnia sa să ne transmită programul de guvernare pentru o perioadă cât mai scurtă. Nu avem în acest moment o discuție ca PSD să intre la guvernare”, a declarat Ciolacu.

În tot acest context, liderul PSD a punctat că partidul pe care îl conduce e „obligat” să discute cu un premier desemnat. „PSD-ul nu poate negocia cu PNL, deoarece PNL are o decizie în acest sens. PSD este obligat să stea de vorbă cu un prim-ministru desemnat”, a punctat politicianul aflat la vârful Partidului Social Democrat.

Ciolacu: România are nevoie de un guvern nu minoritar, de un guvern stabil

S-a adus din nou în discuție varianta anticipatelor. „Cred că România are nevoie de un guvern nu minoritar, de un guvern stabil pentru toate crizele pe care le are de confruntat. În cazul în care nu se poate creiona un guvern stabil, cred că cel mai bine este să ne întoarcem la români.

România a avut un singur guvern stabil, cel pe care și l-a dorit președintele Klaus Iohannis, cel de dreapta. Nu a dat șansa unui alt tip de guvern”, a susținut Ciolacu.

Pe de altă parte, răspunzând unei întrebări, Ciolacu a punctat pe un ton apăsat: „Pe mine personal nu mă interesează nicio funcție, nici la Cameră, nici la Senat, nici în Guvern. Îmi este suficientă funcția de președinte al PSD”.

Discuții Ciucă-Cioloș

S-a aflat că luni urmează să aibă discuții între premierul desemnat, Nicolae Ciucă, și liderul USR, Dacian Cioloș.

„Nu este o întâlnire de negociere”, a susținut Anca Dragu, duminică seară, la Digi24. Potrivit președintelui Senatului, premierul desemnat l-a contactat pe Cioloș, cerându-i să aibă o întrevedere „pentru a-i prezenta ce intenții are dumnealui, pentru a-i prezenta echipa, programul. Un demers de altfel firesc”, a menționat Dragu.

187 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger