AcasăPoliticaNe provoacă maghiarii din nou? Președinta Ungariei, Katalin Novák, altă vizită privată...

Ne provoacă maghiarii din nou? Președinta Ungariei, Katalin Novák, altă vizită privată în România. Cum a apărut la Braşov (FOTO)

Novak Katalin este peste tot...

Preşedinta Ungariei, Katalin Novak, ne vizitează din nou. Ea pretinde că se află într-o mini-vacanţă cu familia, în Transilvania.

A postat pe pagina sa de Facebook imagini din Cheile Vîrghişului şi de la meciul de hochei Corona Braşov – CS Miercurea Ciuc.

A discutat cu primarul Braşovului

Novák a postat o primă imagine alături de comentariul: „Weekend prelungit cu familia în Transilvania. drumeţie în Cheile Vîrghişului”.

O altă serie de imagini este de la Braşov, de la meciul de hochei Corona Braşov – CS Miercurea Ciuc, unde a discutat cu primarul Braşovului Allen Coliban şi s-a fotografiat alături de cei aflaţi în tribune.

„Galeriei Ciucului s-a alăturat în această seară un oaspete important, preşedinta Ungariei, Katalin Novak. Primarul Allen Coliban a salutat vizita demnitarului şi i-a înmânat un tricou al echipei de hochei Corona Braşov semnat de jucătorii Braşovului”, conform unei postări de pe pagina de Facebook a CSM Corona Braşov.

În mai anul acesta, Katalin Novak a participat la tradiţionalul pelerinaj de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, ulterior, ea postând pe pagina ei de Facebook un material video cu aşa-zisul imn al Ţinutului Secuiesc. Postarea a fost însoţită de mesajul „Nu lăsa să piară Ardealul, Doamne”.

Pe urmele lui Viktor Orban

Dacă, până acum, premierul țării vecine, Viktor Orban, apărea la partidele celor de la Sepsi, acum și președinta a prins drag de meciurile disputate în România.

Ce-i drept, meciul de hochei dintre formația brașoveană și cea ciucană a contat pentru prima ligă de hochei din Ungaria, acolo unde cele două cluburi sunt înscrise, alături de ACSH Gheorgheni și de alte 7 grupări maghiare.

A fost şi Iohannis la Budapesta

În octombrie 2023, preşedintele Klaus Iohannis s-a aflat la Budapesta, unde s-a întâlnit cu omologul ungar. La acel moment, Katalin Novak a declarat, în cadrul declaraţiilor comune cu preşedintele Klaus Iohannis, că pentru ambele ţări este importantă situaţia minorităţilor naţionale.

Amândoi suntem hotărâţi să reducem aceste tensiuni şi de asemenea să contribuim la întărirea maghiarimii”, a spus Novak, ea precizând că „amândoi sunt convinşi de faptul că susţinerea şi întărirea poziţiei etniei maghiare este una de interes comun şi reducerea tensiunilor este de asemenea un interes comun”.

author avatar
Andrei Ștefan
758 afisari

16 COMENTARII

  1. Ce vă tot mirați?…este ceva normal,…Felicitări!…
    Apropo, când Mutul nostru s-a dus în vacanță la Miami, la întâlnit pe președintele american?…

  2. Vedeți, ca la traducerea imnului e un mic schepsis :” nu lasă să piară….e de fapt , nu lasă să NE piară ” adică nouă nu altora, al nostru nu al…oare al cui ??

  3. Ce bine daca avram si noi o presedinta si un prim ministru ca Ungaria ,prostimea din RO care a votat slugile si infractorii care au tradator poporul roman in interesul Diavolului drogat si criminal amerloc

  4. Nu trebuie bagata in seama , face parte din planul global de a baga zazanie si razboaie .

  5. „Weekend prelungit cu familia în Transilvania. drumeţie în Cheile Vîrghişului”.
    Bagati de seama „weekend in Transilvania” nu in Romania. Deja astia cred ca Transilvania e ungureasca.

  6. Sper sa nu mai punem opinca pe budapesta,ci șenila! Asa cum au facut ei in Sfantul cimitir

  7. Nostradamus a spus ca romanii vor pune o opinca prin Budapesta.Si au pus.
    S-au implinit profetiile 🙂

  8. Unde este acum marele ospătar și a lui deja celebră afirmație.”io nopot kivanok pe se de „,că sa ne mai oferre un circ ieftin de toată greața

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger