AcasăPoliticaNe așteptăm la noi restricții în România? Iohannis. „Este posibil, dacă numărul...

Ne așteptăm la noi restricții în România? Iohannis. „Este posibil, dacă numărul infectărilor crește”

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, într-o conferință de presă, ce a avut loc la Cotroceni, că este posibil să neașteptăm la noi restricții, dacă va crește numărul de infectări cu noul coronavirus.

Iohannis a afirmat că trebuie să respectăm măsurile de prevenire a infectării cu noul coronavirus.

Președintele României a spus, miercuri că „măsurile care trebuie luate sunt cele individuale: mască, distanță, igienă, dar se vede că există persoane care nu vor sau nu intenționează să respecte toate normele și atunci trebuie să se intervină”.

În continuare, Klaus Iohannis a declarat că „nu ne dorim să introducem restricții, dar este evident că dacă numărul infectărilor crește, în anumite localități și pe anumite segmente este posibil să se introducă noi restricții. Altfel, lucrurile scapă de sub control”.

„Am vorbit astăzi și cu premierul despre aceste chestiuni, și cu ministrul de Interne și cu ministrul Sănătății. Toți sunt foarte hotărâți să facă în așa fel încât lucrurile să nu iasă de sub control (…) Nu-mi doresc și nu ne dorim, dar dacă lumea nu este atentă și numărul de infectări crește, atunci acolo unde avem incidență cea mai mare este foarte posibil să se reintroducă anumite restricții, local, regional, unde gradul de infectare este prea mare”, a mai spus Iohannis.

Iohannis a recunoscut: „Nu m-am testat”

Președintele României a spus că nu a făcut testarea PCR, deoarece, și-a luat toate măsurile de prevedere pentru a nu se infecta cu noul coronavirus.

„Nu m-am testat fiindcă nu am fost în contact cu nicio persoană bolnavă. Testările se fac atunci când există o bănuială că ar fi o posibilă contaminare. Eu port mască la toate întâlnirile, după cum vedeți păstrez distanța și nu numai în cadrul conferințelor de presă.

Evit participarea la evenimente aglomerate, o evit total. Recomand tuturor românilor să fie precauți. E mai bine, e mai sănătos”, a dezvăluit Klaus Iohannis, după ce a fost întrebat de câte ori s-a testat pentru Covid-19.

Număr record de infectări cu noul coronavirus

Până miercuri, 30 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 127.572 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

102.476 de pacienți au fost declarați vindecați

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până miercuri, 4.825 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 29.09.2020 (10:00) – 30.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 33 de decese

author avatar
Eli Dan Davidescu
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger