AcasăPoliticaNazare reacționează pe tema revocării de la Finanțe: ”I-am spus premierului că...

Nazare reacționează pe tema revocării de la Finanțe: ”I-am spus premierului că mi-am făcut treaba”. De ce nu a luat în calcul o demisie

Nazare reacționează pe tema revocării sale de la Finanțe: ”I-am spus premierului că mi-am făcut treaba”. De ce nu a luat în calcul o demisie (sursa foto: Facebook)

Pe fondul anunțului venit din partea premierului Florin Cîțu, după ședința de Guvern de joi, 8 iulie, privind revocarea lui Alexandru Nazare din funcția de ministru al Finanțelor, s-a aflat și o primă reacție din partea liberalului care abia ce a fost schimbat din Executiv. Deja președintele a dat ”undă verde” deciziei prim-ministrului. În tot acest timp, social-democrații ”condamnă scandalul interminabil din Guvern și din Coaliția de Guvernare”.

După ce Florin Cîțu a ieșit public, declarând că ”domnul ministru Nazare a avut posibilitatea să-şi dea demisia – a preferat să fie revocat”, liberalul înlocuit din Guvern a avut o primă reacție. “I-am spus premierului că mi-am făcut treaba, că am rezultate vizibile, apreciate chiar de el de multe ori, reflectate în evaluările instituțiilor internaționale”, a declarat Alexandru Nazare pentru blogul radu-tudor.ro.

Totodată, liberalul Nazare a explicat de ce nu și-a înaintat demisia. “I-am spus premierului că stăm bine cu execuția bugetară și că nu am motive întemeiate să-mi înaintez o demisie”, a susținut deja fostul ministru al Finanțelor, care a mai ținut să menționeze următorul aspect: “Am considerat înțelept ca în această perioada să-mi mențin neutralitatea politică, prin prisma poziției de ministru al finanțelor”.

Șeful statului a semnat decretele

La scurtă vreme după ce premierul Cîțu dădea public de veste faptul că a trimis la Cotroceni cererea de revocare a lui Nazare, cu tot cu propunerea ca șeful Guvernului să preia interimar șefia Ministerului Finanțelor, Președinția a anunțat, scurt, ce pași a făcut președintele în această privință.

Și anume s-a precizat, într-un scurt comunicat de presă, faptul că ”președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 8 iulie 2021, următoarele decrete:

Decret de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Alexandru Nazare, ministrul finanţelor;

Decret de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al finanțelor, interimar”.

Social-democrații, după revocarea lui Nazare: PSD condamnă absența și tăcerea asurzitoare a președintelui Klaus Iohannis față de aceste certuri

Până să fie comunicat că președintele a semnat cele două decrete, pe fondul aflării veștii privind schimbarea operată la nivelul echipei guvernamentale, social-democrații au trimis săgeți în direcția președintelui, dar și a Executivului, acuzând – între altele – faptul că ”Președintele României a girat personal acest Guvern de scandalagii”.

Redăm în cele ce urmează, integral, mesajul transmis de PSD:

”GUVERNUL SCANDALAGIILOR SE CEARTĂ PE CIOLAN. ROMÂNII STAU ȘI SE UITĂ.
PSD condamnă scandalul interminabil din Guvern și din Coaliția de Guvernare.

Domnilor guvernanți, românii sunt preocupați de nivelul lor de trai! Un nivel de trai care se prăbușește, pe fondul exploziei prețurilor la alimente, medicamente și energie.

Aceasta este România reală! O Românie care încă așteaptă măsuri pentru creșterea veniturilor populației, pentru protejarea consumatorilor vulnerabili, pentru sprijinirea familiilor cu copii sau pentru pregătirea noului an școlar!

O Românie reală de care sunt rupți cei care conduc și se ceartă ca nebunii pe funcții și pe controlul partidelor din Coaliția de guvernare.

PSD condamnă absența și tăcerea asurzitoare a președintelui Klaus Iohannis față de aceste certuri. Președintele României a girat personal acest Guvern de scandalagii.

Este evident că schimbările din Executiv și din partidele aflate la guvernare nu sunt făcute în interesul cetățenilor, ci doar pentru satisfacerea orgoliilor politice ale celor care conduc țara.

Este un comportament cinic și iresponsabil, care arată dezinteresul total al guvernanților față de problemele reale ale cetățenilor și ale celor care i-au votat la ultimele alegeri”.

Cîțu spune că a discutat cu membrii coaliţiei

După ședința de Guvern de joi, Florin Cîțu a ieșit la declarații, iar primul aspect pe care l-a comunicat a vizat revocarea lui Nazare.

”Aș vrea să fac un anunț. După o discuție cu membrii coaliţiei, marți seara, în care i-am anunțat că am cerut demisia ministrului finanțelor publice, acesta a informat că nu dorește să-și dea demisia și preferă să fi revocat, astăzi, după încă o discuție cu membrii coaliţiei, la prima oră, am transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcția de ministru al finanțelor.

De asemenea, am trimis și propunerea de ministru interimar – ca acela să fiu eu. Repet, domnul ministru Nazare a avut posibilitatea să-şi dea demisia – a preferat să fie revocat. Toți liderii coaliției au fost informați de marți după-amiază și am avut încă o discuție cu aceștia în această dimineață. În ceea ce privește motivele: am făcut o evaluare la șase luni de zile”, a susținut Cîțu.

269 afisari

5 COMENTARII

  1. Interesele de familie primeaza, tara dupa….si la coada romanii care ia votat pe handralaii astia

  2. Cine nu e sluga la Citu, nu are loc în pnl. Nazare om serios s-a lămurit despre ce e vorba, a văzut spre ce se îndreaptă pnl si este mai bine să-si vadă de drum. Cu această guvernare, țara se va scufunda curând, iar pnl va cadea în dizgrația cetățenilor. Citu va duce partidul într-un punct din care nu va mai putea fi salvat. Lumea este deja scârbită si sătulă de politicieni, de dictatură de hoți de corupți de idioți de incompetenți de poponari de criminali de violatori de pedofili.
    Jegoşilor.

  3. Cris Padure
    Pai domnu Nazare a facut greseli „teribile” – 1. Cum sa reinfiintezi directia juridica pe care a desfiintat-o Citu? Daca se reusea chestia asta, in instanta fostul director castiga si musiul Citu era bun de plata si de acuzatii si mai grave. Obisnuieste-te cu ideea ca atat timp cat Citu e premier aceasta directie nu se reinfiinteaza.
    2. A doua traznaie. Cum sa iti treaca prin cap sa faci AUDIT la Trezorerie si sa vezi ce e cu dobanzile. Pai domnule, alea le-a „negociat” Citu si se prea poate sa fi avut mari beneficii din acele dobanzi si tu te apuci sa le verifici?
    3. Nu ai inteles ca trebuia sa pleci inainte de finalizarea negocierii noii emisuni de eurobonduri? Citu avea deja aranjamentel facute si a crezut ca ai sa demisionezi inainte de incheierea negocierilor si umfla el dobanzile si probabil comisioanele. Ai avut tupeul sa ii strici aranjamentele.
    Pacatul cu impozitarea multinationalelor este un fleac pe langa cele trei care il afecteaza direct pe domnu premier. E numai bomboana de pe coliva!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger